Darbu Valsts policijā pārtrauc pulkvedis Normunds Krapsis (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Normunds Krapsis
Normunds Krapsis Foto: Zane Bitere/LETA

Valsts policijas priekšnieka vietnieks, Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks pulkvedis Normunds Krapsis pēc 30 gadu dienesta Valsts policijā, ņemot vērā likumā noteiktā vecuma sasniegšanu, nolēmis atstāt dienestu un doties izdienas pensijā, portālu "Apollo.lv" informē VP.

Otrdiena, 1. jūnijs, ir Krapša pēdējā diena dienestā.

Dienesta gaitas Valsts policijā Krapsis sāka 1992. gadā kā Valsts policijas Jūrmalas pilsētas policijas pārvaldes Ceļu policijas nodaļas jaunākais inspektors. Kopš tā laika Krapsis ieņēmis amatus kārtības policijas struktūrvienībās, kas lielākoties saistītas ar satiksmes uzraudzību un kontroli.

No 2020. gada 12. februāra Krapsis ieņēma Valsts policijas priekšnieka vietnieka, Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieka amatu.

Portāls "Apollo.lv" jau vēstīja, ka no 11. maija, izpildot Iekšējā drošības biroja saņemto lēmumu par drošības līdzekļa – aizliegumu ieņemt konkrētu amatu – piemērošanu, no amata pienākumu pildīšanas tika atstādināts Valsts policijas priekšnieka vietnieks, Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

Krapsim IDB inkriminē divos Krimināllikuma pantos paredzētus nodarījumus - dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un neizpaužamu ziņu, kas nav valsts noslēpums, izpaušanu. Vienā no minētajām lietām Krapsim piemēroti drošības līdzekļi - uzturēšanās noteiktā vietā un aizliegumu ieņemt konkrētu amatu.

Krapsis žurnālistiem kategoriski noliedza jebkādu saistību ar, iespējams, pieļautajiem likumpārkāpumiem. Tāpat viņš vērsies pie ģenerālprokurora Jura Stukāna ar lūgumu izmantojot ģenerālprokurora pilnvaras veikt uzraudzību šajos kriminālprocesos. Šādi Krapsis rīkojies, jo pēdējo divu gadu laikā viņš esot izjutis "savā ziņā spiedienu" par vēlēšanos "noņemt viņu no laukuma" un panākt došanos izdienas pensijā.

2019.gadā Krapsis sasniedza izdienas pensijas vecumu un viņam esot izteikti priekšlikumi doties pensijā, taču viņš nolēmis dienestu turpināt.

Krapsis gan vērsa uzmanību, ka spiedienu nav izjutis no VP priekšnieka Armanda Ruka un bijušā VP priekšnieka Inta Ķuža. Krapsis šādu spiedienu izjutis "savā ziņā no politiskās vides" un arī IDB ļoti tendenciozi izturoties pret viņu kā pret personu.

Krapsis gan nekomentēja, vai spiedienu izjutis no iekšlietu ministra Sanda Ģirģena (KPV LV), atzīmējot, ka katrs viņa apgalvojums ir jāpierāda. "Varbūt pienāks laiks un es kādreiz kādu vārdu pateikšu," piebilda Krapsis.

Ņemot vērā minēto, Krapsis patlaban jūtoties "morāli un fiziski sagrauts", taču viņš turpināšot cīnīties par savām tiesībām un panākt taisnību. Tāpat viņš pārsūdzēšot piemēroto drošības līdzekli.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu