Hermanis komentē sarunu ar Kseniju Sobčaku par seksuālo vardarbību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

24. maijā pie skatītājiem nonāca raidījums "Осторожно, Собчак!" ("Uzmanību, Sobčaka!"), kurā viesojās Jaunā Rīgas teātra režisors Alvis Hermanis. Pēc intervijas publicēšanas Hermanis secina - montāžas procesā šis tas esot izrauts no konteksta un dažbrīd viņa teiktais, iespējams, tika pārprasts.

Izdevumam "Privātā Dzīve" Hermanis norāda, ka saruna ar Krievijas televīzijas raidījumu vadītāju Kseniju Sobčaku bijusi "vismaz piecas reizes garāka", un, piemēram, tēmā par seksuālo vardarbību, viņš esot ticis pārprasts.

"Piemēram, Ksenija mani pratināja par tēmu, ko es darītu, ja mūsu teātrī būtu kāds seksuālās uzmākšanās gadījums. Proti, ja pie manis atnāktu darbiniece un sūdzētos, ka viņai uzmācies slavens aktieris, – kāda būtu mana rīcība? Atbildēju: ja nebūtu pierādījumu un liecinieku, tad tas ir tikai viena vārds pret otra vārdu. Ar to nepietiek, lai kādu apvainotu šādā nodarījumā. Jo tu jau nezini, kuram ir taisnība. Visticamāk, es atlaistu to darbinieci.

Taču tas nenozīmē, ka es kaut kādā mērā atbalstu seksuālu izmantošanu!

No Sobčakas raidījuma tika izgriezta stāsta daļa, kas liecina, ka mūsu teātrī kas tāds netiek un nekad netiks pieļauts," atminas Hermanis.

Taču izdevumam "Privātā Dzīve" Hermanis norāda, ka šādi gadījumi Jaunajā Rīgas teātrī ir bijuši. "Mums ir bijuši divi konkrēti gadījumi, kad esam tikuši vaļā no viena režisora un viena jaunā aktiera. Vienā gadījumā cilvēks psiholoģiski pazemoja aktrisi, otrajā – fiziski," atklāj viņš, piebilstot, ka tam bijuši pierādījumi un vainīgie ir "teātra sabiedrībā zināmi cilvēki". 

Tiesa, konkrētus vārdus gan Hermanis nemin.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu