Baltkrievijas telekanāls pārraidījis Protaseviča pratināšanas fragmentus. Žurnālists pieļauj, ka ticis iegāzts (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Baltkrievijas opozīcijas žurnālists Romāns Protasevičs.
Baltkrievijas opozīcijas žurnālists Romāns Protasevičs. Foto: HannaLiubakova/Twitter

Baltkrievijas valsts telekanāls ONT trešdien pārraidījis pagājušajā mēnesī pēc "Ryanair" lidmašīnas piespiedu nosēdināšanās Minskā aizturētā opozīcijas medija "Nexta" bijušā galvenā redaktora Romāna Protaseviča pratināšanas fragmentus, un, spriežot pēc pārraidītā materiāla, žurnālists pieļauj, ka ticis iegāzts.

Protasevičs pratināšanā minēja, ka viņam "samērā spraigs" konflikts bijis tikai ar vienu cilvēku.

Pēdējo dienu laikā situācija saasinājusies, sacīja bijušais "Nexta" galvenais redaktors.

Konkrēta cilvēka vārdu viņš neminēja, tomēr pauda pārliecību, ka šis cilvēks ir saistīts ar hakeru grupējumu "Kiberpartizāni", kas "arī agrāk [Baltkrievijā] nodarbojās ar viltus mīnēšanu".

Baltkrievijas varasiestādes apgalvo, ka 23.maijā ieteikušas "Ryanair" reisa Atēnas-Viļņa lidmašīnai nosēsties Minskā, jo esot saņemti draudi par lidmašīnā ievietotu spridzekli.

Kā pratināšanā sacīja Protasevičs, par to, kur un ar kādu lidmašīnu lidos, viņš paziņojis tikai 40 minūtes pirms izlidošanas.

Tas noticis darba tērzētavā, un piekļuve tai ir arī minētajam cilvēkam.

Vienlaikus žurnālists arī atzina, ka nezina, vai epizode ar lidmašīnas nosēdināšanu Minskā un viņa aizturēšanu bija šī konflikta turpinājums.

Baltkrievija izsaukusi globālu sašutumu, 23.maijā piespiežot Minskā nolaisties lidsabiedrības "Ryanair" reisa Atēnas-Viļņa lidmašīnai, lai aizturētu baltkrievu opozīcijas žurnālistu Protaseviču.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu