Migrācijas dēļ Ķīnā vairāki savvaļas ziloņi nodarījuši postījumus viena miljona dolāru vērtībā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Ķīnā 15 savvaļas ziloņi, kas pārsteidza iedzīvotājus lauku ciematos, ir radījuši postījumus lauksaimniekiem, mīdot labību un nodarot zaudējumus vairāk nekā viena miljona dolāru vērtībā, vēsta raidsabiedrība CNN.

Nav skaidrs, kāpēc ziloņi pameta dabas rezervātu, taču, ceļojot, ziloņi nodarīja 412 atsevišķus postījumus, un finansiālie zaudējumi sasniedz aptuveni 1,1 miljonu ASV dolāru.

Ziloņi radījuši arī ievērojamus traucējumus vietējiem iedzīvotājiem. Aizvadītajā nedēļā vairāku ciematu iedzīvotājiem tika liks palikt iekštelpās, tika evakuēti gājēji un transportlīdzekļi pēc tam, kad ziloņi sešas stundas staigāja pa ielām.

Jau ziņots, ka Ķīnā pētnieki seko līdzi ziloņiem, kas migrē no valsts dienvidiem uz ziemeļiem, ik pa laikam iemaldoties arī kādā ciemā un iztraucējot vietējo iedzīvotāju mieru.

Ganāmpulkā, kuru zinātnieki izseko un novēro ar videokamerām, ir sešas pieaugušas ziloņmātes, trīs pieauguši ziloņi, trīs vidēja lieluma dzīvnieki un trīs mazuļi.

Pirmo reizi ziloņus pamanīja un sāka izsekot jau decembrī. Tad dzīvnieki pazuda no novērotāju redzesloka, bet aprīlī tos atkal pamanīja netālu no kādas apdzīvotas vietas.

Tagad dabas draugi atsākuši ziloņu vērošanu un cer, ka migrācijas ceļā nenotiks bīstamas sadursmes ar cilvēkiem.

Kādu nakti lielie zīdītāji jau bija iemaldījušies apdzīvotā vietā. Pagaidām nav zināms, kādēļ ziloņi nolēmuši doties tālu uz ziemeļiem no savas ierastās dzīvesvietas valsts dienvidu daļā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu