Viens no Bunkus slepkavības lietā aizdomās turētajiem apcietināts Ukrainā par citu noziegumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: FOTOKITA/Shutterstock

Ukrainā saistībā ar kādu citu noziegumu apcietināts viens no iespējamajiem maksātnespējas administratora un advokāta Mārtiņa Bunkus slepkavības izpildītājiem, vēsta LTV7.

Ziemas beigās un pavasara sākumā Latvijas izmeklētāju grupa devusies uz Kijevu, lai uzklausītu aizdomās turētā liecības.

Aizdomās turētais Ukrainā ticis aizturēts par citu noziegumu, kas nav saistīts ar Latviju, taču izmeklēšanas laikā viņš esot sācis liecināt arī saistībā ar Bunkus slepkavību.

Valsts policijā aģentūrai LETA šādu informāciju nekomentēja.

Otrdien Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks LTV paziņoja, ka policijai esot skaidrs Bunkus slepkavības motīvs, turklāt atsevišķām personām,ir piemēroti procesuāli statusi.

Ruks pastāstīja, ka policija izmeklēšanas laikā ir ieguvusi jauni faktus un pierādījumus, ko veicinājusi policija sadarbība ar Eiropas Savienības tiesībaizsardzības aģentūru "Eiropols" un citām valstīm.

Vaicāts, vai šajā lietā pret kādu personu ierosināts kriminālprocess un ir aizdomās turētās personas, Ruks sacīja, ka šajā kriminālprocesā atsevišķām personām ir piemēroti procesuāli statusi. Lūgts precizēt, vai šajā lietā ir aizdomās turētie, Ruks atbildēja: "Arī, varbūt."

Ruks piebilda, ka nozieguma motīvs ir skaidrs un tas saistīts ar Bunkusa profesionālo darbību.

Bunkus tika nošauts 2018.gada 30.maija rītā, kad viņš ar automašīnu brauca garām Rīgas Meža kapiem. Īsi pēc slepkavības netālu no notikuma vietas tika atrasta sadedzināta ar viltotiem valsts numuriem aprīkota automašīna, kura, visticamāk, bija saistīta ar slepkavību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu