VIDEO ⟩ "Kaut kas tāds ir iespējams tikai Latvijā un Igaunijā!" Somu tālbraucējs kritizē ceļu satiksmes kultūru Baltijas valstīs (21)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ekrānuzņēmums no video ar pārgalvīgo apdzīšanas manevru.
Ekrānuzņēmums no video ar pārgalvīgo apdzīšanas manevru. Foto: Ekrānuzņēmums no Twitter video/@ryokale

Somijas iedzīvotājs Miku Laitinens, kurš jau 16 gadus ir tālbraucējs, paudis sašutumu par drošību uz ceļiem Latvijā un Igaunijā, vēsta laikraksts "Postimees".

Video redzams, kā viens kravas automašīnas šoferis apdzen citu kravas spēkratu un rada ārkārtīgi bīstamu situāciju uz ceļa. Tā rezultātā video autors ar savu mašīnu bija spiests braukt pa nomali, lai paglābtos no, iespējams, nāvējošas sadursmes.

Vīrietis norādīja, ka šādas situācijās iespējams iekļūt tikai Latvijā un Igaunijā. "Ārpus Baltijas ar mani tas nav noticis ne reizi, bet uz Latvijas un Igaunijas ceļiem pēdējo četru gadu laikā trīs reizes."

"Es gribu teikt daudz sliktu vārdu par šiem šoferiem, bet ļaušu jums iztēloties, kā viņi jūtas," rakstīja Miku.

Tāpat soms vērsa uzmanību uz drošo distanci, konkrēti minot BMW spēkratu šoferus, kuri apdzenot kravas automašīnas "sēž astē".

"Vai pēc šī video novērošanas vēl kāds brīnīsies, kāpēc Latvija ir trešajā vietā Eiropas Savienībā statistikas rādītājā, kurā tiek uzskaitīts bojāgājušo skaits ceļu satiksmes negadījumos," raksta Miku.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu