Bijušais "Rietumu radio" vadītājs atklāj, ka pandēmijas dēļ radio nonācis nopietnās finanšu grūtībās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Liepājas reģionālā medija "Rietumu radio" (RR) vadītājs Dzintars Hmieļevskis pametis amatu, jo pandēmijas dēļ radio nonācis nopietnās finanšu grūtībās. Viņš norāda, ka 2020. gads iesākās ļoti cerīgi, jo 2019. gadu izdevies noslēgt pat ar nelieliem plusiem, taču Covid-19 visiem plāniem pārvilka strīpu.

Kā paziņojumā "Facebook" norāda nu jau bijušais "Rietumu radio" vadītājs,  2020. gads iesākās ļoti cerīgi, jo 2019.gadu, kad viņš pārņēmis radio vadību, izdevies noslēgt pat ar nelieliem plusiem, taču Covid-19 visiem plāniem pārvilka strīpu.

"Pandēmijas pirmo gadu iznesām tikai uz saviem pleciem, no valsts atbalstā saņemot precīzi 0 eiro," skaidro Hmieļevskis.

"Iepriekšējā gada pavasarī šķita, ka globālā krīze būs īslaicīga, un drīzumā viss atgriezīsies vecajās sliedēs, taču tā nebija. Rezultātā – gads beidzās ar lieliem zaudējumiem, un piespiedu kārtā iemītā taciņa turpinājās arī šogad. Neraugoties uz to, spējām sagrupēties tiktāl, lai tomēr spētu piedalīties konkursos un pretendēt uz valsts atbalstu, tomēr

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome no “vēsturiski lielākā atbalsta finansējuma medijiem” saņēmēju loka reģionālos medijus nolēma izslēgt,"

skaidro "Rietumu radio" bijušais vadītājs, piebilstot, ka "formāli jau piedalīties drīkstēja visi, taču, kā taj’ dziesmā bij’ teikts, dzīvē viss ir savādāk, un NEPLP sadalīto valsts atbalstu sabiedrībai nozīmīga satura veidošanai nesaņēma neviens reģionālais medijs."

Hmieļevskis piebilst, ka šāda situācija liek uzdot jautājumus, kā šāda NEPLP faktiskā rīcība nodrošina tās stratēģijā noteikto mērķu izpildi un kā tieši NEPLP faktiskā rīcība atbilst Latvijas mediju politikas pamatnostādnēs postulētajiem mērķiem par kvalitatīva mediju satura attīstīšanu Latvijas reģionos, tomēr viņš norāda, ka "tas nemaina šī brīža faktu, ka “Rietumu radio” turpmāka pastāvēšana manā skatījumā vairs nav iespējama."

Lēmums par radio turpmāko nākotni būs jāpieņem uzņēmuma īpašniekam. 

Atvadoties no klausītājiem, Hmieļevskis norāda, ka uz aizvadīto laiku var atskatīties ar zināmu gandarījumu, jo, neraugoties uz ļoti ierobežotajiem resursiem, paveikts arī gana daudz labu lietu. Radio vadītājs arī paudis pateicību klausītājiem, atbalstītājiem, interviju dalībniekiem, darbiniekiem un savai ģimenei. 

Kā pērn oktobrī vēstīja sabiedrisko mediju portāls lsm.lv, "Rietumu radio" ir jau trešais Liepājas medijs, kurš ir uz bankrota sliekšņa – laikrakstu "Liepājas Nedēļa" krievu valodā vairs neizdod un avīze "Kursas Laiks" septembrī tika likvidēta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu