Labklājības ministrs Gatis Eglītis izpelnījies kritiku sociālajos tīklos (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Gatis Eglītis.
Gatis Eglītis. Foto: Evija Trifanova/LETA

Jaunās konservatīvās partijas (JKP) politiķis, jaunievēlētais labklājības ministrs Gatis Eglītis izpelnījies kritiku sociālajos tīklos par saviem izteikumiem, no kuriem varēja noprast, ka valdošās koalīcijas partijas Eiropas fondu sadalē "primāri rūpēsies par savām pašvaldībām". Šie izteikumi izpelnījās vairāku "Twitter" lietotāju kritiku.

Eglītis mikroblogošanas vietnē "Twitter" bija ierakstījis aicinājumu Latvijas Reģionu apvienībai, Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) un "Saskaņai" pārāk nesapriecāties par uzvarām pašvaldību vēlēšanās, jo "3.jūnija valdības restarts nozīmē to, ka lielās valsts budžeta, Eiropas Savienības (ES) fondu un Atveseļošanas un noturības mehānisma naudas plūsmas kontrolēs četras koalīcijas partijas (Nacionālā apvienība, JKP, "Jaunā vienotība" un "Attīstībai/Par", kas primāri rūpēsies par savām pašvaldībām".

Šie izteikumi izpelnījās vairāku "Twitter" lietotāju kritiku, piemēram, domnīcas "Providus" direktore un vadošā pētniece Iveta Kažoka Eglītim vaicāja, vai tieši pret šādu politiku - naudas došanu savējiem - Jaunā konservatīvā partija nebija solījusi cīnīties. Viņa vaicāja Eglītim, vai šāda politika, dāvāt īpašas privilēģijas pašvaldībām, kuru vadībā ir tā brīža koalīcijas partiju pārstāvji, ir jāturpina vai jāizbeidz.

Kāds tvitera lietotājs uzskata, ka "Eglītis ar to visiem sen zināmo patiesību vien plātīzerīgi izmuldējās, nespēdams savas pāva spalvas savaldīt", cita minējusi, ka šī būs "īsākā ministrēšana". Cits gan neredz iemeslu atsaukšanai no amata, jo labklājības ministrs visu pateicis godīgi.

Jurists Voldemārs Burģis uzskata, ka Eglītis ar savu joku "ir pateicis mums visiem jau 20 gadus zināmo patiesību".

Politisko aizkulišu noslēpuma izpļāpāšanu kā nesmuku nodēvējis uzņēmējs, finanšu eksperts un investors Uldis Osis.

Politoloģei Alīnai Samītei šķiet, ka šī būs "īsākā ministrēšana".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu