Reinbahs atkārtoti pārsūdz savu atstādināšanu no Satiksmes departamenta direktora amata (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vitālijs Reinbahs.
Vitālijs Reinbahs. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Vitālijs Reinbahs atkal vērsies tiesā, lai pārsūdzētu Rīgas mēra lēmumu par viņa atstādināšanu no Satiksmes departamenta direktora amata. Pašvaldības pārstāvji lēmumu skaidro, ka viņa darbā jau iepriekš konstatētas nepilnības. Reinbahs to komentē kā polistiko izrēķināšanos, jo iepriekš viņam piedāvāts cits amats, citā sruktūrvienībā, vēsta TV3 Ziņas.

Reinbaham piemēroti divi disciplinārsodi, jo viņš nepilda vadības dotos darba uzdevumus, un ir saņemts trauksmes cēlēja ziņojums par iespējamu fiktīvu nodarbināšanu Satiksmes departamentā. Rīgas domes vadība norāda, ka ir arī citi iemesli atstādināšanai.

Reinbaham Rīgas vicemērs Vilnis Ķirsis piedāvāts cits amats, citā domes struktūrvienībā, lai nebūtu viņš jāatstādina un varētu izvairīties no disciplenārsoda.

Pats Ķirsis sarunu esamību nenoliedz, taču stāsta, ka tās notikušas vēl pirms saņemts trauksmes cēlēja ziņojums par iespējamajiem Reinbaha pārkāpumiem. Viņš arī nenoliedz, ka disciplinārlietu pret Reinbahu izbeigtu, ja viņš piekristu amatu rotācijai.

Kā LETA vēstī, iespējams, Satiksmes departamentā pieļauta fiktīvā nodarbinātība, pašvaldības mantas izšķērdēšana un interešu konflikts. Līdz ar to Reinbahs esot atstādināts un tiks veikta pārbaude.

Reinbaham šī nav pirmā atstādināšana no amata. Savulaik viņa atstādināšanu prasīja domes opozīcijas partija "Vienotība". 2015. gadā deputāti bija saņēmuši vēstuli no Korupcijas novēršanas apkarošanas biroja (KNAB), kurā apliecināts, ka KNAB lietvedībā ir kriminālprocess, kurā Reinbaham piemērots aizdomās turētā statuss.

Savukārt 2016. gada augustā pēc sanāksmes par Rīgas ielu remontdarbu gaitu Reinbahs tika atstādināts no amata. Vēlāk viņu no amata atbrīvoja ar domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (S) lēmumu.

Reinbahs to pārsūdzēja tiesā, un 2019. gada martā tiesvedība tika izbeigta un Reinbahs atjaunots amatā.

Atgriežoties darbā Satiksmes departamentā, Reinbahs aģentūrai LETA sacīja, ka pirmās viņa prioritātes būs satiksmes organizācija uz tiltiem, bedres pilsētas ielās un gaisa kvalitāte Rīgā

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu