"95% sporta klubu nav gatavi atvērt durvis." Latvijas Veselības un Fitnesa asociācijas vadītājs komentē situāciju (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Gints Kuzņecovs.
Gints Kuzņecovs. Foto: Ieva Čīka/LETA

95% sporta klubi norādījuši, ka nav gatavi vērt vaļā durvis apmeklētājiem neatkarīgi no ierobežojumu atvieglojumiem vakcinētiem cilvēkiem, TV3 ziņu raidījumā "900 sekundes" teicis Latvijas Veselības un Fitnesa asociācijas vadītājs Gints Kuzņecovs.

"Asociācijā šo jautājumu izskatījām, un mēs neesam gatavi. Gribētu teikt, ka 95% sporta klubu nav gatavi atvērt durvis, jo nosedze ir nepietiekama un mēs joprojām esam ļoti ierobežota nozare. Mēs neesam gatavi otrdien "atvērties", jo cilvēku skaits būs nepietiekams, un tas var izvērsties bankrotu vilnī pār mūsu nozari, jo mums ir ārkārtīgi daudz kreditoru, un telpu iznomātāji uzreiz sāks prasīt maksājumus… Faktiski mēs nebūsim spējīgi to izturēt ar esošo klientu skaitu. (..) Mēs negribētu uzņemties šo atbildību kā nozare, es domāju, ka šeit atbildība būtu jāuzņemas Veselības ministrijai," teica Kuzņecovs.

Tomēr asociācija neprognozē, kad situācija varētu uzlaboties, jo tas viss atkarīgs no tā, kad valdība atļaus ne tikai vakcinētajiem, bet arī visiem pārējiem cilvēkiem apmeklēt sporta klubus, ievērojot epidemioloģiskās drošības nosacījumus.

Vaicāts, kāda ir vakcinācijas aptvere sporta klubu darbinieku vidū, viņš teica, ka aptuveni 40% sporta klubu darbinieku ir vakcinēti pret Covid-19 un tikpat – drīzumā to būtu gatavi darīt, kamēr 20% sporta klubu darbinieku dažādu apsvērumu dēļ nav gatavi vakcinēties pret Covid-19.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu