"Mamma, tēti, nepārdzīvojiet, man patiesi viss ir teicami." Aizturētais Protasevičs redzams preses konferencē (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Baltkrievijas opozīcijas "Telegram" kanāla "Nexta" dibinātājs un bijušais galvenais redaktors Romāns Protasevičs.
Baltkrievijas opozīcijas "Telegram" kanāla "Nexta" dibinātājs un bijušais galvenais redaktors Romāns Protasevičs. Foto: Reuters/ScanPix

Baltkrievijas opozīcijas "Telegram" kanāla "Nexta" dibinātājs un bijušais galvenais redaktors Romāns Protasevičs, kuru Aleksandra Lukašenko režīma varasiestādes aizturējušas, preses konferencē pirmdien, 14. jūnijā, paziņojis, ka viņš ieslodzījumā neesot spīdzināts.

Protasevičs pirmdien parādījās Baltkrievijas Ārlietu ministrijas organizētā preses konferencē, kas notika Minskas nacionālajā preses centrā.

"Es jūtos lieliski, esmu lieliskā noskaņojumā, man nav nekādu sūdzību," apgalvoja žurnālists.

"Neviens nav mani sitis, nedz ar pirkstu aizskāris. Lūdzu mazāk izplatīt baumas un izdomājumus par manu veselību. Mamma, tēti, nepārdzīvojiet, man patiesi viss ir teicami."

Aizturētais žurnālists arī apgalvoja, ka neviens viņu neesot spiedis sadarboties ar režīma varasiestādēm. "Tā ir mana personīgā izvēle. Es apzinos, kādu kaitējumu esmu nodarījis valstij," izteicās Protasevičs.

Viņš arī paziņoja, ka nekad nebūšot Lukašenko atbalstītājs, taču viņu "cienot kā cilvēku," kas spējis noturēties pie varas pēc pagājušā gada protestiem.

Daži klātesošie žurnālisti izrādīja šaubas par Protaseviča vārdu patiesumu, bet Lielbritānijas sabiedriskās raidorganizācijas BBC žurnālisti protestējot pameta preses konferenci.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu