Sadarbība ar banku un materiāli krievu valodā. Jūlijā plāno sākt jaunu vakcinācijas komunikācijas kampaņu (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vakcinācijas projekta biroja vadītāja Eva Juhņēviča pie "ATTA Centre" masveida vakcinācijas centra, kur ikvienam iespējams saņemt vakcīnu pret "Covid-19".
Vakcinācijas projekta biroja vadītāja Eva Juhņēviča pie "ATTA Centre" masveida vakcinācijas centra, kur ikvienam iespējams saņemt vakcīnu pret "Covid-19". Foto: Edijs Pālens/LETA

No 1. jūlija plāno sākt jaunu vakcinācijas pret Covid-19 komunikācijas kampaņu, kas tostarp ietvers reklāmas sabiedriskajos un sociālajos medijos, valdības sēdē pavēstīja Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas nodaļas projekta vadītāja Eva Juhņēviča.

Kampaņā arī paredzēts sadarboties ar nacionālajiem un reģionālajiem medijiem, kā arī nodrošināt materiālu krievu valodā. Tāpat plānots kampaņu pielāgot pašvaldību, sociālo partneru un privātā sektora kanāliem. Juhņēviča arī pavēstīja, ka ir panākta vienošanās ar kādu banku par to, ka tā izsūtīs materiālu saviem klientiem.

Vienlaikus norit darbs pie motivācijas rīkiem kopā ar citu nozaru ministrijām. Tādējādi patlaban ar Finanšu ministriju tiek spriests par finanšu stimuliem - kā sagatavot tos un kādus materiālos stimulus varētu nodrošināt.

"Tāpat mēs esam darba procesā par finansiāla atbalst ieviešanu senioriem,"

piebilda nodaļas vadītāja, papildinot, ka tiek gatavota arī pasākumu programma ar Kultūras ministriju par pasākumiem vakcinētajām personām. Paralēli arī sākts darbs ar Izglītības un zinātnes ministriju par vakcinācijas stimulēšanu, kā norit sadarbība ar Sabiedrības integrācijas fondu par nevalstisko organizāciju iesaisti.

Kā vēstīts, lai veicinātu efektīvu resursu izmantošanu, plānots aizstāt abus Nacionālā mēroga vakcinācijas centrus - "ATTA" centru un Ķīpsalas halli - ar plašu vakcinācijas tīklu visā Latvijas teritorijā ar vismaz 25 jauniem vakcinācijas punktiem, liecina uz valdības sēdi sagatavotais Veselības ministrijas (VM) informatīvais ziņojums.

Kā skaidrots ziņojumā, abus Nacionālā mēroga vakcinācijas centrus būtu lietderīgi aizvērt ne vēlāk kā ar 31.jūlijā, to vietā izveidojot plašu vakcinācijas tīklu ar vismaz 25 jauniem vakcinācijas punktiem. Astoņi no tiem būtu Rīgā, pa diviem - Liepājā un Daugavpilī, kā arī pa vienam Valmierā, Siguldā, Ventspilī, Kuldīgā, Jēkabpilī, Rēzeknē, Jūrmalā, Preiļos, Bauskā, u.c.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu