Nākamnedēļ valdība varētu turpināt skatīt "dažādus bāzes atvieglojumus" tirdzniecības vietās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tirdzniecības centrs "Origo". Ilustratīvs foto.
Tirdzniecības centrs "Origo". Ilustratīvs foto. Foto: Paula Čurkste/LETA

Nākamnedēļ valdība varētu pārskatīt Covid-19 pandēmijas ierobežošanai noteikto maksimāli pieļaujamo apmeklētāju skaitu tirdzniecības vietās, otrdien valdības sēdē informēja ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (NA).

Otrdien Ministru kabinets atbalstīja Ekonomikas ministrijas (EM) priekšlikumu atcelt prasību, ka apmeklētāji tirdzniecības vietā, tirdzniecības centros un tirgus paviljonos tiek ielaisti tikai pa vienam, atcelt reklāmas ierobežojumu, kā arī atcelt prasību nodalīt tirdzniecības vietā ieeju un izeju.

Vitenbergs informēja, ka jau uz šo valdības sēdi tika mēģināts piedāvāt skatīt "dažādus bāzes atvieglojumus", kas būtu pieejami visai sabiedrībai, tomēr tie tiks skatīti nākamnedēļ.

No ekonomikas paustā izriet, ka EM piedāvās valdībai lemt par maksimāli pieļaujamo apmeklētāju skaitu tirdzniecības vietā. Patlaban noteikumi paredz, ka tirdzniecības vietā vienai personai nodrošina ne mazāk kā 15 kvadrātmetrus no publiski pieejamās telpu platības. Vietā, kur vienam apmeklētājam publiski pieejamā telpu platība ir mazāka par 15 kvadrātmetriem, vienlaikus var atrasties tikai viens apmeklētājs.

Vitenbergs uzsvēra, ka noteikumos paredzētie kvadrātmetri ir pārāk strikti, tāpēc, uzlabojoties epidemioloģiskajai situācijai, tiks piedāvāts šīs normas pārskatīt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu