FOTO "Ja Baidens un citi Rietumu valstu līderi neaizstāvēs cilvēktiesības - kas to darīs?" Ženēvā notikuši protesti pirms Putina ierašanās (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Otrdien, dienu pirms Krievijas prezidenta Vladimira Putina ierašanās Ženēvā uz vēsturisko samitu ar ASV prezidentu Džo Baidenu, Šveices pilsētā tika novēroti protestēji, aicinot atbrīvot Kremļa kritiķi Alekseju Navaļniju, vēsta ārzemju medijs "Reuters".

Protestētājs Aleksandrs Ļubuščins, atdarinot Krievijas prezidenta vasaras brīvdienu kadru, bija tērpies armijas biksēs un ar kailu torsu. Viņš bija uzvilcis Putinam līdzīgu sejas masku un sēdēja uz soliņa Ženēvas laukumā.

Jautāts, vai viņš sagaida kādus rezultātus pēc samita, kas notiks trešdienas pēcpusdienā netālu esošajā villā pie ezera, protestētājs atbildēja: "Bet, protams. Ja nē, es pārtraukšu gāzes un eļļas piegādi."

Tāpat viņam līdzās uz soliņa atradās spēļu ierocis un nervu līdzeklis "Novičok" izskata pudele, kas pēc vācu ārstu teiktā tikusi izmantota pērn Navaļnija saindēšanai Sibīrijā.

Kremlis noraida apgalvojumus, ka tā būtu bijusi pasūta saindēšanās.

Netālu esošie, daži desmiti protestētāju skandēja par Navaļnija atbrīvošanu no Krievijas cietuma, kur viņš izcieš cietumsodu.

Stāvot blakus Navaļnija plakātam, viņi skandēja: "Krievija bez Putina!" - sienas gleznojuma kopijai, kas pirms dažām dienām parādījās uz ielas Ženēvas centrā.

ASV amatpersona norāda, ka Baidena administrācija samitā pārrunās cilvēktiesību jautāmus, taču nenorādīja, vai tajā ietilpst Navaļnija lieta.

Ženēvā ir ANO Cilvēktiesību padome, un tā ir aktīvisma centrs. Navaļnija meita pagājušajā nedēļā virtuālā pasākumā, ko organizēja Ženēvas samits par cilvēktiesībām un demokrātiju, tēva vārdā pieņēma "morālās drosmes" balvu.

Protestētāja Marija Knaževa sacīja, ka cer, ka Baidens pārrunās Navaļnija lietu tieši ar Putinu.

"Es saprotu, ka stratēģiskajiem jautājumiem ir jābūt pirmajiem, bet, ja Baidens un citi Rietumu valstu līderi neaizstāvēs cilvēktiesības - kas to darīs?" viņa teica.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu