Premjers: Tas ir pilnīgi loģiski, ka vakcinētiem cilvēkiem ir atvieglojumi un ka citiem nav (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Foto: Paula Čurkste/LETA

Valdības mērķis ir, lai bērni beidzot varētu mācīties klātienē. Ministru prezidents Krišjānis Kariņš uzsvēra, ka vienīgais nosacījums tam ir vakcinācija. Tomēr šobrīd tikai gandrīz 40% cilvēku ir saņēmuši pirmo Covid-19 poti, kas ir ļoti zems rādītājs. Šī brīža mērķis ir, lai rudenī būtu vismaz 75% pilnībā vakcinētu iedzīvotāju, TV3 raidījumam "900 sekundes" intervijā minēja premjers Krišjānis Kariņš (JV).

No piektdienas, 18. jūnija, trīs tirdzniecības centros būs iespējams saņemt Covid-19 vakcīnu. Tas ir veids, kā padarīt vakcinēšanos iedzīvotājiem pieejamāku un ērtāku, pauda Kariņš. Viņš skaidroja, ka būtiski ir nodrošināt, ka vakcīnu pret Covid-19 var saņemt cilvēkiem ērtā vietā: "Cilvēks iet nopirkt kreklu un pie viena var arī saņemt vakcīnu. Mums ir svarīgi to lietu padarīt pēc iespējas vienkāršāku un tuvāku cilvēkiem."

Tiesībsargs Juris Jansons šonedēļ intervijā raidījumam "900 sekundes" atzina, ka, viņaprāt, nedrīkst cilvēkus dalīt vakcinētajos un nevakcinētajos. Tāpat arī vairāki sporta klubi un sabiedriskās ēdināšanas vietas ir uzsvērušas, ka iekštelpās klientus uzņems tikai tad, kad tos drīkstēs apmeklēt ikviens.

Premjers raidījumā akcentē, ka katram cilvēkam ir tiesības justies droši un nesaslimt, tāpēc būtiska ir vakcinēšanās. Vakcinētie cilvēki pasargā ne tikai sevi, bet arī apkārtējos. Savukārt nevakcinētie apdraud arī apkārtējos – savus draugus un tuviniekus.

Kariņš uzskata, ka šādā gadījumā pavisam saprotama ir atvieglojumu ieviešana vakcinētiem cilvēkiem:

"Tas ir pilnīgi loģiski, visā pasaulē tas tā notiek, ka vakcinētiem cilvēkiem ir atvieglojumi, kā citiem nav. Vienīgā alternatīva ir tāda, ka viss tiek turēts slēgts, jo mēs nevaram atvērt ekonomiku nevakcinētiem cilvēkiem."

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu