Vācijā liedz iespēju iegūt pilsonību rasistiem un antisemītiem (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: nampix/shutterstock

Vācijas valdošās koalīcijas partijas vienojušās par grozījumiem Pilsonības likumā, lai aizliegtu naturalizāciju ārzemniekiem, kas notiesāti par antisemītiskiem un rasistiskiem noziegumiem, piektdien, 18. jūnijā, vēsta laikraksts "Bild".

Sociāldemokrātu (SPD) un konservatīvo (CDU/CSU) frakcijas Bundestāgā ir gatavas atbalstīt grozījumus, saskaņā ar kuriem Vācijas pilsonības piešķiršana tiks liegta ārzemniekiem par noziegumiem, kuru motīvs bijis rasisms vai antisemītisms.

"Bild" norāda, ka aizliegums naturalizēties aptvers arī noziegumus bez smagām sekām, ja to motīvs bijis rasisms vai antisemītisms. Kā pavēstīja kancleres Angelas Merkeles pārstāvēto kristīgo demokrātu (CDU) iekšpolitikas jautājumu eksperts Matiass Midelbergs, valdošā koalīcija parāda, ka ir izdarījusi secinājumos no maijā notikušajām "neizturamajām antisemītiskajām nekārtībām".

"Ja Izraēlas valsts pastāvēšana ir Vācijas valsts politiskas pamata ideja, tad tam ir jāizpaužas arī likumdošanā, kas attiecas uz Vācijas pilsonības piešķiršanu," norādīja Midelbergs.

Saasinoties konfliktam Izraēlas un palestīniešu starpā, Vācijā maijā notika vairākas demonstrācijas, un dažās no tām bija dzirdami antisemītiski saukļi un dedzināti Izraēlas karogi. Demonstrācijās protestētāji arī izmantoja islāmistu kustības "Hamas" karogus.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu