VIDEO ⟩ Nīderlandes futbolisti uz EČ astotdaļfinālu dodas ar trim uzvarām

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Nīderlandes futbola izlase pirmdien Amsterdamā 2021.gada Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīra pēdējā spēlē ar 3:0 (1:0) pārspēja debitanti Ziemeļmaķedoniju, kurai meistarsacīkstes ir noslēgušās.

Nīderlandei divus vārtus guva Džeordīno Vijnaldums, bet vienreiz ar precīzu sitienu izcēlās Memfiss Depajs, kurš veica arī divas rezultatīvas piespēles.

C apakšgrupā ar deviņiem punktiem trīs spēlēs uzvarēja Nīderlande, tālāk ar sešiem punktiem bija Austrija, trīs punktus guva Ukraina, bet Ziemeļmaķedonija palika bešā. Ukrainas izlase gūto un zaudēto vārtu starpība ir negatīva, kā dēļ cerības uz spēlēšanu astotdaļfinālā ir tikai teorētiskas.

Jau otrajā minūtē pēc Ziemeļmaķedonijas izlases paviršas spēles aizsardzībā pretinieku vārtus apdraudēja Raiens Gravenberhs. Devītajā minūtē bumbu Nīderlandes izlases vārtos ieraidīja Ivans Tričkovskis, taču aizmugures situācijas dēļ rezultāts palika nemainīgs.

Ziemeļmaķedonija tuvu vārtu guvumam bija arī 22.minūtē, kad Aleksandara Trajkovska sistā bumba trāpīja pa vārtu stabu. Pāris minūtes vēlāk nīderlandieši pretuzbrukumā panāca 1:0, pēc teicamas izspēles no aptuveni desmit metriem precīzi sitot Depajam.

Otrā puslaika ievadā, 50.minūtē, Tričkovskis uz vārtu līnijas bloķēja Matija de Lihta sitienu, bet minūti vēlāk Nīderlandes uzbrukumu ar precīzu sitienu no pāris metriem noslēdza Vijnaldums - 2:0. Mača 56.minūtē bumba pēc Enisa Bardi soda sitiena lidoja cauri Nīderlandes sieniņai, taču "klīstošo holandieti" no zaudētiem vārtiem glāba Mārtens Stekelenburgs.

Otrā laukuma galā 58.minūtē pēc Depaja sitiena Stoles Dimitrijevska priekšā atsisto bumbu uztvēra Vijnaldums, kurš panāca 3:0. Nedaudz vēlāk Vijnaldums bija tuvu "hat-trick", bet Vauts Veghorsts norībināja Ziemeļmaķedonijas izlases vārtu pārliktni.

Otrā puslaika vidū laukumu pameta Ziemeļmaķedonijas futbola leģenda Gorans Pandevs, kuram šī bija, iespējams, pēdējā spēle valstsvienībā. Puslaika otrajā pusē rezultāts nemainījās un Nīderlande svinēja pārliecinošu uzvaru.

Nīderlande čempionātu sāka ar grūtu uzvaru 3:2 pār Ukrainu un pēc tam ar 2:0 uzveica Austriju. Divreiz šajās spēlēs izcēlies Denzels Damfrīss. Debitante Ziemeļmaķedonija piedzīvojusi divus zaudējumus - 1:3 Austrijai un 1:2 Ukrainai.

2021.gada Eiropas čempionāta finālturnīrs līdz 11.jūlijam norisināsies Eiropas 11 pilsētās. Kontinenta spēcīgākā komanda tiks noskaidrota Vemblija stadionā Londonā. Atjaunotais Vemblija stadions izlašu turnīru titula maču uzņems pirmo reizi vēsturē, bet tā priekštecī savulaik tika izspēlēts 1966.gada Pasaules kausa fināls un 1996.gada Eiropas čempionāta fināls.

Pirms pieciem gadiem par Eiropas čempioni tika kronēta Portugāle, kas Parīzē notikušajā finālmačā ar rezultātu 1:0 pagarinājumā pārspēja Franciju.

Eiropas čempionāta finālturnīrā 24 komandas sadalītas sešās apakšgrupās pa četrām katrā. Izslēgšanas turnīra pirmajai kārtai jeb astotdaļfinālam automātiski kvalificēsies divas labākās izlases, kā arī tajā iekļūs četras labākās trešo vietu ieguvējas.

Šajā Eiropas čempionātā kopumā tiks aizvadīta 51 spēle. Kad turnīrā piedalījās vēl 16 izlases, bija jānospēlē 31 mačs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu