Samoilovs/Šmēdiņš uzvar izšķirošo spēli un iekļūst olimpiskās kvalifikācijas ceturtdaļfinālā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs
Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs Foto: FIVB

Pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš trešdien Hāgā izcīnīja uzvaru CEV Kontinentālā kausa finālturnīra pirmās kārtas izšķirošajā spēlē un ieveda Latviju ceturtdaļfinālā, turpinot cīņu par ceļazīmi uz Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Samoilovs/Šmēdiņš, kuri turnīrā izlikti ar pirmo numuru, ar rezultātu 2-0 (28:26, 21:15) uzvarēja baltkrievus Aļaksandru Dzjadkovu/Pāvelu Pjatrušku (11.).

Sērijā līdz divām uzvarām Latvija ar 2-1 uzveica Baltkrieviju.

Latvija ceturtdaļfinālā tiksies ar Turciju, kas pirmajā kārtā ar 2-1 uzveica Franciju. Ceturtdaļfināli notiks ceturtdien, pusfināli piektdien, bet fināls - sestdien.

Jau ziņots, ka vispirms Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš, ar rezultātu 2-0 (21:19, 21:15) pārspēja Andreju Mitrafanavu/Iļju Abramenku (30.). Šī uzvara Latvijai deva vadību ar 1-0.

Otrajā spēlē Artūrs Rinkevičs/Ardis Daniels Bedrītis (24.) ar rezultātu 1-2 (25:23, 16:21, 11:15) cieta neveiksmi pret Dzjadkovu/Pjatrušku, kuri sērijā panāca neizšķirtu 1-1.

Latvijas pludmales volejbolisti ielozēti vienā zarā ar spēcīgo Nīderlandes komandu, kas varētu stāties pretī pusfinālā, ja abas izlases tikt tālu aizkļūs.

Ceļazīmi uz Tokijas olimpiskajām spēlēm iegūs tikai turnīra uzvarētāja. Samoilovs/Šmēdiņš Tokijas olimpiskajām spēlēm nekvalificējās pēc ranga, kā pirmie paliekot aiz ceļazīmes izcīnījušajiem duetiem.

Samoilovs/Šmēdiņš un Rinkevičs/Bedrītis maija sākumā Kontinentālā kausa otrajā kārtā izcīnīja otro vietu un ieguva tiesības spēlēt finālposmā. Latvijas sieviešu izlasei neizdevās kvalificēties finālsacensībām.

Iepriekš vietas Tokijas olimpiskajās spēlēs izcīnīja Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs un Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka. Pļaviņš/Točs kā ceļazīmi izcīnījušais duets nevar piedalīties Kontinentālā kausa finālā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu