Latvijas ebreju kopienas pārstāvji sašutuši par Gobzema aicinājumu Covid-19 nevakcinētajiem "pielikt" dzeltenu zvaigzni (74)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Ebreju draudžu un kopienu padomes priekšsēdētājs Arkādijs Suharenko paudis sašutumu par Saeimas deputāta Alda Gobzema rīcību, kurš 25. jūnijā savā sociālā tīkla "Facebook" profilā publicēja ziņu, kurā viņš aicina Covid-19 nevakcinētos iedzīvotājus pie krūtīm pielikt dzeltenu zvaigzni.

Latvijas ebreju kopienas sociālajā tīklā "Facebook" publicēta ziņa, kurā pausts sašutums par deputāta rīcību.

"Pēdējās dienās sociālajos tīklos parādījās Saeimas deputāta Alda Gobzema aicinājums cilvēkiem, kas nevēlas vakcinēties pret Covid-19, pielikt pie krūtīm dzeltenu sešstaru zvaigzni, šādi norādot, ka viņi ar valsts ievestiem regulējumiem ir nostādīti tādā pašā situācijā kā ebreji nacistu kundzības apstākļos - stigmatizēti un izstumti no sabiedrības. Pie paziņojuma Gobzems pielika klāt savu fotogrāfiju ar dzeltenu zvaigzni pie apģērba," rakstīts paziņojuma ievadā.

Latvijas Ebreju draudžu un kopienu padome uzskata deputāta Gobzema un viņa atbalstītāju rīcību par "absolūti amorālu un dziļi aizskarošu gan nacistu terora upuriem, gan viņu tuviniekiem, gan visiem Latvijas iedzīvotājiem, kas mēģina saglabāt piemiņu par Holokausta traģēdiju"

, it īpaši ņemot vērā, ka šie uzsaukumi izskan Holokausta sākuma Latvijā 80. gadskārtā.

"Ebreju stigmatizācija ar dzeltenām vai citu krāsu zīmēm norādīja uz nolemtību nāvei, tā bija daļa no nacistu īstenotās rasu politikas, kuras galamērķis bija ebreju pilnīgā iznīcināšana.

Šobrīd Latvijā pastāvošie ierobežojumi attiecas uz izklaides vietu apmeklējumiem, bet nekādā veidā neietekmē cilvēku sociālo statusu un noteikti nenozīmē kāda sabiedrības locekļa nolemtību apcietināšanai un noslepkavošanai," teikts kopienas paziņojumā.

"Katram cilvēkam ir tiesības uz savu viedokli attiecībā uz pandēmiju un vakcināciju. Tomēr aicinām neizmantot neētiskus, aplamus un bezgaumīgus paņēmienus, lai šķeltu sabiedrību, nicinot 20. gadsimtā traģēdijās bojāgājušo Latvijas pilsoņu piemiņu," teikts paziņojuma noslēgumā.

Komentāri (74)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu