"Es vispār neesmu nekāds velosportists." Latvietis ar divriteni no Rucavas mēro ceļu uz Romu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Latviešu puisis Edgars Trankalis ar velosipēdu vienatnē apņēmies mērot vairāk nekā 3000 kilometru no Rucavas līdz Romai, vēsta raidījums "TV3 ziņas".

Trankali ceļā nebiedē ne svelme, ne lietus, pat ne sniegs kalnos, viņš ir apņēmies sasniegt mērķi - vairāk nekā 3000 kilometru attālo Romu.

Viņš ceļu bez pārtaukuma veic jau no 1. jūnija. Nobraukti jau vairāk nekā 2300 kilometru, tomēr sācies ceļa grūtākais posms - Dolomīta kalni.

"Mums Rucavā ir teiciens Rucava-Rīga-Roma, un Rīga pieminēta tikai tāpēc, ka tā ir galvaspilsēta, un tā man sāka nosēsties. Pieņēmu lēmumu, ka braukšu līdz Romai," saka Trankalis.

Vīrietis ir piedzīvojummeklētājs, un darbā pats sev priekšnieks, tāpēc vairākkārtīgi meties dažādās avantūrās.

"Es vispār neesmu nekāds velosportists. Pagājušajā gadā nopirku velo. Ar draugu aizbraucām 2 dienās līdz Rucavai 260 kilometrus, tad uz Liepāju, knapi aizbraucu, knapi dzīvs, gandrīz "ātrie" jāsauc. Biju beigts," raidījumam stāsta Trankalis.

Viņam baudu sagādājis tieši braukšanas process, tāpēc mācījies no savām kļūdām un braucienam uz Romu viņš sāka gatavoties laikus.

Treniņi un rūdīšanās atmaksājusies tagad, kad jābrauc pa Itālijas kalniem. Ekipējums ir 40 kilogramu smags. Posmiem nācies to nest, vilkt un stumt, lai izlauztos uz kaut cik braucama ceļa.

Bieži jāmeklē, kur uzlādēt tehniku, jo ainavas ir tik iespaidīgas, ka baterijas drīz vien atkal ir tukšas. Citādi riteņbraucējs guļ teltī. Trankalis savu ceļojumu filmē, parādot gan ainavas sev apkārt, gan grūtības ar ko nākas tikt galā.

"Man divas dienas atpakaļ gadījās, ka es sešus kilometrus stūmos kalnā slīpumā. Ir koki, kur jāceļ pāri. Bija, kur iemaldījos pārgājiena takā. Šķēršļi ļoti dažādi," norāda Trankalis.

Līdz Romai atlicis mazākais, tomēr smagākais ceļa posms.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu