Vācija mīkstina ieceļošanas aizliegumus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustatīvs attēls.
Ilustatīvs attēls. Foto: Vladislav Gajic/Shutterstock

Vācija atcels aizliegumu iebraukt no Indijas, Nepālas, Krievijas, Lielbritānijas un Portugāles, kas bija spēkā saistībā ar Covid-19 lipīgākā varianta izplatīšanos šajās valstīs, pirmdien, 5. jūlijā, paziņojušas valsts amatpersonas.

Roberta Koha Institūts pavēstīja, ka šīs piecas "vīrusa paveidu valstis" no trešdienas tiks pārkvalificētas par "augstas saslimstības zonām", atceļot aizliegumu iebraukt Vācijā no šīm valstīm tiem, kas nav Vācijas pilsoņi vai iedzīvotāji. Jebkurš ceļotājs no šīm valstīm varēs ierasties, ja vien ievēros karantīnas un testēšanas noteikumus.

Vācija ieviesa "vīrusa paveidu valsts" kategoriju, mēģinot apturēt jaunā koronavīrusa paveidus, kas vēl nav plaši izplatījušies Vācijā.

Vācijas veselības ministrs Jenss Špāns pagājušonedēļ tomēr atzina, ka delta paveids strauji kļūst par dominējošo Vācijā, tātad varētu tikt atcelts iebraukšanas aizliegums vairumam ceļotāju no valstīm, kuras skāris šis jaunā koronavīrusa paveids.

Vācijā no "vīrusa paveidu valstīm" drīkst iebraukt tikai Vācijas pilsoņi un iedzīvotāji, turklāt viņiem jādodas divu nedēļu karantīnā neatkarīgi no tā, vai viņi ir pilnīgi vakcinēti un vai var uzrādīt negatīvu Covid-19 testu.

No "augstas saslimstības zonām" drīkst iebraukt katrs, kas iebraucot uzrāda negatīvu Covid-19 testu. Viņiem pēc iebraukšanas jādodas 10 dienu karantīnā, bet ar jaunu negatīvu testu tā var tikt izbeigta pēc piecām dienām. Karantīna neattiecas uz pilnīgi vakcinētajiem.

"Vīrusa paveidu valstu" kategorijā vēl paliks tādas valstis kā Brazīlija un Dienvidāfrika, kur cirkulē no delta paveida atšķirīgi jaunā koronavīrusa paveidi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu