Latvija ir gatava sniegt palīdzību Lietuvai nelegālās imigrācijas krīzē (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Latvija pauž gatavību sniegt praktisku palīdzību Lietuvai cīņā ar nelegālo imigrāciju pār Baltkrievijas robežu, ceturtdien Rīgā notikušajā Baltijas valstu parlamentu priekšsēdētāju tikšanās reizē pauda Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA).

Kā aģentūru LETA informēja parlamenta Preses dienestā, Saeimas spīkere apliecināja Latvijas solidaritāti Lietuvai un pauda bažas par Baltkrievijas režīma centieniem izmantot nelegālās migrācijas spiedienu politiskiem mērķiem.

"Vienlaikus ir skaidrs, šī situācija ir jārisina Eiropas Savienības līmenī, jo Lietuvas robeža ir arī savienības ārējā robeža," uzsvēra Mūrniece.

Tikšanās dalībnieki arī apliecināja Baltijas valstu stingru atbalstu Ukrainai tās reformu ceļā. Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka Baltijas valstīm kopīgi jāstrādā, lai sekmētu plašāku starptautisku iesaisti Krimas atbalsta platformā - starptautiskā iniciatīvā, kas fokusēsies uz Krimas deokupācijas veicināšanu un tiks oficiāli atklāta augustā.

Krimas atbalsta platformu Latvija redz kā nozīmīgu formātu, lai starptautiskajā dienaskārtībā uzturētu jautājumu par Krimas deokupāciju, un Saeimā šim mērķim nodibināta Krimas platformas atbalsta grupa, informēja parlamenta Preses dienestā.

Saeimas namā uzņemot Igaunijas parlamenta jeb Rīgikogu priekšsēdētāju Jiri Ratasu un Lietuvas parlamenta jeb Seima priekšsēdētāju Viktoriju Čmilīti-Nilsenu, Mūrniece pauda prieku par iespēju atkal tikties klātienē, lai apspriestu aktuālākos Baltijas valstu un parlamentu dienaskārtības jautājumus. "Tas ļauj mums saskaņot viedokļus un vienoties par kopīgām pozīcijām, lai starptautiskajā arēnā Baltijas balss izskan vienoti un spēcīgi," norādīja Saeimas priekšsēdētāja.

Tikšanās laikā tika pārrunāti arī citi aktuāli jautājumi, tai skaitā Covid-19 pandēmijas radīto seku pārvarēšana, kopīgi ekonomikas un infrastruktūras projekti.

Baltijas valstu parlamentu priekšsēdētāju sarunā piedalījās arī Baltijas Asamblejas Latvijas delegācijas vadītājs Jānis Vucāns (ZZS), kurš iepazīstināja ar Baltijas valstu starpparlamentārās organizācijas aktualitātēm.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu