Uzzini, no kurām valstīm atgriežoties nevakcinētām personām ir jāievēro pašizolācija

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Cedric Letsch/Unsplash

Pašiozlācija nevakcinētiem cilvēkiem būs jēievēro atgriežoties arī no Luksemburgas. Valstu skaits pieaudzis līdz astoņām, vēstī Slimību kontroles un profilakses centra (SPKC) sniegtā informācija. 

Nevakcinētām personām desmit dienu pašizolācija joprojām būs jāievēro, atgriežoties no Lielbritānijas, Īrijas, Portugāles, Spānijas, Andoras, Monako un Kipras.

Savukārt to valstu saraksts, iebraucot no kurām, pašizolācija nav jāievēro nevienam, nav mainījies.

Covid-19 saslimstības 14 dienu kumulatīvais rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju Latvijā patlaban ir 43, kas ir mazāk nekā pirms nedēļas, kad tas bija 61,9.

Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomikas zonas vidējais rādītājs ir pieaudzis un sasniedzis 51,6. Pirms nedēļas tas bija 38,6.

Igaunijā rādītājs turpina samazināties un aizvadītās nedēļas laikā sasniedzis 29,3, bet Lietuvas rādītājs samazinājies līdz 17,3.

Patlaban neviena pasaules valsts nav iekļauta īpaši augsta riska valstu sarakstā, kas paredzēts valstīm, kurās ir konstatēta tāda epidemioloģiskā situācija, kas var radīt nopietnu sabiedrības veselības apdraudējumu.

SPKC aicina iedzīvotājus vakcinēties, jo tas joprojām ir drošākais un efektīvākais aizsardzības veids, kas pasargā no smagām slimības formām un mazina Covid-19 infekcijas izplatību sabiedrībā.

Jau ziņots, ka pret Covid-19 vakcinētām personām, kas Latvijā ieceļojušas no jebkuras ES, EEZ valsts, Šveices vai Lielbritānijas, turpmāk nebūs jāievēro pašizolācijas prasība, apstiprinot grozījumus "Epidemioloģiskās drošības pasākumos Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai", 13. maijā nolēma valdība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu