Pilni krogi, tribīnes un ielas. Eksperti brīdina, ka "Euro 2020" fināls varētu izraisīt jaunu Covid-19 uzliesmojumu Lielbritānijā (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Anglijas futbola izlases fani.
Anglijas futbola izlases fani. Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

60 tūkstošiem cilvēku šovakar Vemblija stadionā Londonā būs iespēja klātienē apmeklēt Eiropas čempionāta futbolā finālspēli starp Anglijas un Itālijas valstsvienībām. Tiesa, veselības iestāžu eksperti brīdina, ka mačs var izraisīt jaunu koronavīrusa uzliesmoju Lielbritānijā, ziņo Latvijas Radio.

Lielbritānijā strauji izplatās ļoti lipīgais vīrusa Delta paveids. Arī citviet Eiropā un pasaulē ar Delta variantu inficējas arvien vairāk cilvēku, tāpēc valdībām atkal ir jāpastiprina ierobežojumi. ASV finanšu ministre Dženeta Jelena bažījas, ka koronavīrusa jaunie varianti apdraud pasaules ekonomikas atkopšanos.

Vemblija stadionā 11. jūlijā kopā pulcēsies lielākais futbola fanu skaits Lielbritānijā kopš pandēmijas sākuma. Vairāki tūkstoši cilvēku atradīsies arī pie stadiona izveidotās fanu zonās, bet krodziņi visā valstī būs pārpildīti.

Infektologi norāda, ka sociālās distances neievērošana un sejas masku nevalkāšana stadionā un ārpus tā var novest pie strauja Covid-19 saslimstības pieauguma valstī.

Iepriekš Dānijā, Skotijā un Somijā vairākiem futbola faniem pēc čempionāta spēļu apmeklēšanas atklāja Covid-19.

Vācijas vadošais sabiedrības veselības eksperts un Bundestāga deputāts Karls Lauterbahs asi kritizējis turnīra rīkotāju – Eiropas Futbola asociāciju savienību – bezatbildīgā rīcībā, atļaujot apmeklēt finālspēli klātienē tik lielam skaitam līdzjutēju, vēsta ziņu aģentūra DPA.

Lai gan kopumā Eiropā saslimstība ar Covid-19 mazinās, atsevišķās valstīs inficēto skaits pieaug. Un tam pie vainas ir vīrusa Delta variants, ko pirmo reiz atklāja Indijā.

Nīderlandē laikā no piektdienas līdz sestdienai konstatēja vairāk nekā 10 tūkstošus no jauna inficēto, kas bija lielākais skaits kopš decembra.

Vācijā svētdien piekto dienu pēc kārtas pieauga vīrusa septiņu dienu kumulatīvais saslimšanas rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju. Neraugoties uz to, vairākos Vācijas reģionos turpina mīkstināt ierobežojumus.

Saslimstība ļoti strauji turpina pieaugt Krievijā. Aizvadītajā diennaktī tur atklāti vairāk nekā 25 000 jaunu inficēšanās gadījumu. Vēl 749 Covid-19 upuri miruši no vīrusa izraisītajām veselības komplikācijām. Dienu iepriekš Krievijā reģistrēja 752 Covid-19 upurus, kas ir līdz šim lielākais skaits kopš pandēmijas sākuma.

Covid-19 Delta un citu lipīgo paveidu straujā izplatīšanās var kļūt par nopietnu šķērsli, lai valstu ekonomikas atkoptos no pandēmijas smagajām sekām, brīdinājusi ASV finanšu ministre Dženeta Jelena.

"Mēs esam savienota globālā ekonomika, tas, kas notiek jebkurā pasaules daļā, ietekmē visas pārējās valstis.

Mēs apzināmies sadarbības nozīmi, lai paātrinātu vakcinācijas procesu un sasniegtu mērķi – savakcinēt vismaz 70% pasaules iedzīvotāju līdz nākamajam gadam," Jelena sacīja G20 valstu finanšu ministru sanāksmē Venēcijā.

Jelena norādīja, ka bagātākajām valstīm ir jādara vairāk, lai nabadzīgās valstis varētu saņemt Covid-19 vakcīnas.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu