Jaunu nosaukumu ieguvis Latvijas kauss futbolā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Atbildīgas spēles" Latvijas kauss futbolā.
"Atbildīgas spēles" Latvijas kauss futbolā. Foto: www.lff.lv

Īstenojot Latvijas sporta sponsorēšanas vēsturē unikālu partnerību starp Latvijas Futbola federāciju (LFF) un SIA "Viensviens.lv", Latvijas kausa izcīņas turnīrs futbolā ieguvis nosaukumu "Atbildīgas spēles" Latvijas kauss, informē LFF.

Latvijas kausa turnīru SIA "Viensviens.lv" atbalsta kopš 2019.gada,bet tagad abu pušu sadarbība pagarināta līdz 2024.gadam.

"Atbildīgas spēles tematikas ietveršana tik nozīmīga turnīra kā Latvijas kauss nosaukumā kalpos par pamatu vairākām citām iniciatīvām. To mērķis ir futbola un plašākas sabiedrības pasargāšana no nevēlamām sekām, kas saistītas ar pārmērīgu aizraušanos ar azartspēlēm, kā arī riskiem, kas asociējas ar spēļu rezultātu ietekmēšanu un godīgas spēles principu pārkāpšanu," pauž SIA "Viensviens.lv" valdes priekšsēdētājs Jānis Trēgers.

Viens no iniciatīvas galvenajiem mērķiem ir sabiedrības izglītošana par jautājumiem, kas saistīti ar godīgu un atbildīgu spēli gan laukumā, gan ārpus tā. Ar šādu mērķi darbību uzsāk īpaša interneta platforma "speleatbildigi.lv".

"Nesenākie notikumi pašmāju futbolā, lai arī tie ir bijuši nepatīkami, vairo pārliecību, ka mūsu vide kļūst arvien sakārtotāka," pauž LFF prezidents Vadims Ļašenko. "Šis ir solis, kas sperts sabiedrības virzienā, lai vairotu tās zināšanas un izpratni gan par azartspēlēm, gan par futbola integritāti."

Latvijas kausa izcīņas vēsturē kopš 1936.gada pie prestižās trofejas tikušas 38 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas cēlušas 12 dažādas vienības.

Šīgada sacensību fināls 24.oktobrī notiks "Daugavas" stadionā Rīgā

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu