Ainažos nolijusi mēneša nokrišņu norma

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: mykhailo pavlenko/shutterstock

Naktī uz otrdienu, 13. jūliju, Ainažos pēc ilgstoša pērkona negaisa nolija 54 milimetru nokrišņu, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Šīs gan nav stiprākās šovasar pieredzētās lietusgāzes Latvijā. 5. jūlijā Rucavā nokrišņu summa sasniedza 83 milimetrus jeb 110% no mēneša normas šajā vietā.

Vēlā pirmdienas vakarā ļoti stiprs lietus un pērkona negaiss bija arī Kauguros, Jūrmalā.

Pirmdienas pēcpusdienā negaiss ar stipru vēju un lietu pārbrāzās pāri Daugavpilij, vietām sagāžot kokus. Negaisa mākonis pagāja garām Daugavpils novērojumu stacijai, kas izvietota pie Ruģeļu ūdenskrātuves, - tur nebija ne nokrišņu, ne lielu vēja brāzmu.

Agrā otrdienas rītā Latvijā ir lielākoties sauss un saulains laiks, mākoņaināks Zemgalē. Galvenokārt pūš lēns austrumu vējš.

Gaisa temperatūra sāk paaugstināties; minimālā temperatūra naktī bija no +16 grādiem Zilupes pusē līdz +23 grādiem Rīgā.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +25,5 grādiem Kolkā un Daugavgrīvā līdz +32,1 grādam Daugavpilī. Gan Daugavpilī, gan Jēkabpilī un Rēzeknē tika pārspēts 12. jūlija karstuma rekords.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 12. jūlijā bija +44,2 grādi Mursijā, Spānijas dienvidaustrumos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu 0..+1 grāds Alpu kalnos, kā arī Krievijas Eiropas daļas ziemeļaustrumos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu