Makgregora ilggadējais treneris skaidro sava cīkstoņa neadekvāto uzvedību un gūto savainojumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Konors Makgregors
Konors Makgregors Foto: Reuters/ScanPix

UFC zvaigznes Konora Makgregora ilggadējais treneris Džons Kavana sarunā ar "YouTube" kanālu "The Mac Life" skaidroja sava cīkstoņa neadekvāto uzvedību pēc piedzīvotā zaudējuma.

Makgregors, svētdien, 10. jūlijā iedzīvojās kājas lūzumā, kā rezultātā viņš cīņā pret Dastinu Porjē piedzīvoja zaudējumu ar tehnisko nokautu.

Pats īru cīkstonis pēc dueļa turpat oktagonā savam pretiniekam un viņa ģimenei veltīja asas un pazemojošas replikas. Par šiem izteikumiem Makgregors tīmeklī saņēma lielu devu kritikas.

Makgregora treneris Džons Kavana gan uzskata, ka viņa cīkstonis ar tik aizskarošiem apgalvojumiem, kā piemēram, norādot, ka viņš Porjē nogalināšot miegā un arī aizskarot pretinieka sievu, nācis klajā gūtā savainojuma un neprofesionālas Džo Rogana attieksmes dēļ.

"Varam tikai iedomāties to hormonu pieplūdumu un to, kas notiek ar tavu ķermeni tajā mirklī. Tās sāpes... Un tad kāds tev nosēžas pretim, iebāž sejā mikrofonu un vaicā: "Kā tu šobrīd jūties?" Tas taču nav nopietni," sacīja Kavana, netieši kritizējot faktu, ka Džo Rogans pēc cīņas tomēr nolēma intervēt viņa cīkstoni.

Kavana arī uzsvēra, ka Makgregors pēc cīņām allaž ir cieņas pilns, bet šoreiz apstākļi bijuši atšķirīgi: "Ļaujiet mums atgriezties ģērbtuvēs un saņemt kārtīgu ārsta novērtējumu. Ļaujiet mums uztaisīt rentgenu. Līdz ar to, es biju... teiksim tā, es biju neizpratnē par ideju, ka kāds viņam [Makgregoram] šādā mirklī varētu bāzt sejā mikrofonu."

Makgregors kāju salauza atkāpjoties atpakaļ pašās pirmā raunda beigās. Pēc cīņas Porjē norādīja, ka viņam esot izdevies nobloķēt vienu no pretinieka spērieniem jau pašā cīņas sākumā, kā rezultātā īrs arī esot savainojis kāju. Kavana gan norādīja uz citu epizodi, kas notika neilgi pirms raunda beigām. Trenera minētajā epizodē Makgregors izdarīja spērienu pa pretinieka korpusu, bet Porjē to nobloķēja ar elkoni.

Tāpat Kavana norādīja, ka jau pirms cīņas Makgregors devies pie ārsta, lai aplūkotu kreiso potīti.

Uzreiz pēc cīņas par ceturto dueli pret Porjē runāja pats Makgregors un arī viņa pretinieks, līdzīgi kā UFC prezidents Deina Vaits, šādu iespēju neizslēdza. Tomēr netrūka fanu, kas pēc šāda iznākuma īru jau bija gatavi norakstīt. 

Kavana gan uzskata, ka viņa cīkstonim vēl ir visas iespējas sevi apliecināt augstākajā līmenī: "Viņš cīņas sportu patiesi mīl, tāpēc ir grūti iedomāties, ka viņš nevēlēsies atgriezties, lai šo cīņu aizvadītu vēlreiz. Mēs tikai tagad dabūjām īsto ritmu. Viņam drīz paliks 33 gadi, kas, manuprāt, ir fizisko spēju labākais punkts. Tas ir mirklis, kad spēks, briedums un fiziskās spējas ir augstākajā līmenī. Es domāju, ka mums priekšā ir vēl pāris labi gadi."

Makgregors savas profesionālās MMA karjeras laikā ir izcīnījis 22 uzvaras, piedzīvojot sešus zaudējumus. Trīs no šīm neveiksmēm Makgregors piedzīvojis pēdējos četros dueļos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu