EZA: Ir vajadzīgas Covid-19 abas vakcīnas devas, lai nodrošinātu adekvātu aizsardzību pret delta variantu (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Mat Napo/Unsplash

Lai iegūtu maksimālu aizsardzību pret koronavīrusa delta variantu, ir svarīgi saņemt vakcīnas abas vakcīnas devas, trešdien, 14. jūlijā, informēja Eiropas Zāļu aģentūra (EZA).

Šis EZA brīdinājums attiecas uz "Pfizer"/"BioNTech", "Moderna" un "AstraZeneca" vakcīnām. Eiropas Savienībā apstiprināta izmantošanai arī "Johnson & Johnson" Covid-19 vakcīna, taču nepieciešama tikai viena šīs vakcīnas deva.

"Sākotnējie fakti liecina, ka (..) ir vajadzīgas Covid-19 divu devu vakcīnas abas devas, lai nodrošinātu adekvātu aizsardzību pret delta variantu," norādīja EZA.

"Rekomendētā vakcinācijas kursa ievērošana ir vitāli svarīga, lai gūtu labumu no augstākā aizsardzības līmeņa," teikts paziņojumā.

Delta variants "ātri izplatās Eiropā un var būtiski kavēt pūliņus kontrolēt pandēmiju", atzina EZA.

Gaidāms, ka augusta beigās delta variants veidos 90% no visiem jaunatklātajiem inficēšanās gadījumiem, šajā pašā paziņojumā norādīja Eiropas Slimību profilakses un kontroles centrs.

"Tādēļ valstīm ir būtiski svarīgi paātrināt vakcinācijas programmu īstenošanu," uzsvēra EZA.

Delta paveids ir infekciozākais jaunā koronavīrusa paveids kopš globālās pandēmijas sākuma. Pirms vairākiem mēnešiem tas pirmoreiz tika konstatēts Indijā, bet ir strauji izplatījies un veicina Covid-19 gadījumu skaita straujāku kāpumu pat valstīs, kur ļoti aktīvi norit vakcinācija. Šī paveida izplatības dēļ daudzas valstis atjaunojušas ierobežojumus, kurus tikai nesen bija atcēlušas.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu