Bezzubova slepkavības lieta: policija meklē divas personas (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bezzubova slepkavībā izmantotā automašīna atrasta sadegusi Mežaparkā
Bezzubova slepkavībā izmantotā automašīna atrasta sadegusi Mežaparkā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Saistība ar 14. aprīlī notikušo slepkavību, kurā tika nošauts futbola aģents Romāns Bezzubovs, Valsts policija (VP) šonedēļ meklēšanā izsludināja divus cilvēkus, ziņo LTV raidījums "Panorāma".

Likumsargi joprojām izskata divas slepkavības versijas: vienu, kas ir saistīta ar Bezzubova profesionālo darbību un otru, kas saistīta ar viņa privāto dzīvi. Kopumā lietā ir 12 aizdomās turētie.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieka vietnieks Vilnis Naglis informēja: "Pašlaik mums par aizdomās turētām ir atzītas 12 personas. Divām personām ir piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, un personas atrodas brīvības atņemšanas vietās. Vēl divām personām ir piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, un personas ir izsludinātas meklēšanā."

Naglis apliecināja, ka turpinās sadarbība ar partneriem ārvalstīs. Iepriekš policija ziņoja, ka informācijas apmaiņa notiek ar Krieviju, Baltkrieviju un Eiropolu.

Jautāts par to, kāpēc policija slepkavības dienā neizziņoja publiski noziegumā izmantotā auto numurzīmes, Naglis norādīja, ka tas neesot bijis nepieciešams.

"Ņemot vērā konkrēto situāciju, kāda bija uz to brīdi, mēs arī attiecīgi informācijas apjomu, kuru devām ārpusē, devām tikai to, ko uzskatījām par nepieciešamu.

Tātad uz to brīdi mēs neuzskatījām par nepieciešamību tādu informāciju laist publiskajā telpā."

Kā ziņots, Bezzubovs tika nošauts 14. aprīļa rītā Rīgā, Purvciemā. Izbraucot uz Gunāra Astras ielas, Bezzubova vadītajai automašīnai tika aizšķērsots ceļš un futbola aģenta virzienā no automātiskā ieroča tika raidīti vairāki šāvieni. Nākamajā naktī Mežaparkā tika atrasta sadedzināta uzbrukumā izmantotā automašīna.

Uzreiz pēc slepkavības policija pieļāva, ka Bezzubova nogalināšana varētu būt pasūtījuma slepkavība, kas saistīta ar cietušā profesionālo darbību, vienlaikus uzsverot, ka VP izmeklē arī citas versijas.

VP priekšnieks Armands Ruks slepkavības dienā žurnālistiem pastāstīja, ka slepkavībā varētu būt iesaistītas vismaz trīs personas, kuras uz Bezzubovu raidīja lodes no automātiskā ieroča.

23.aprīlī policija paziņoja, ka Bezzubova slepkavības lietā ir aizturētas un apcietinātas vairākas personas, taču policijā uzsvēra, ka turpinās darbs, lai noskaidrotu visas iespējamās personas, kas iesaistītas minētā nozieguma pastrādāšanā.

Pēdējos gados Latvijā lielu rezonansi raisījušas arī advokātu Mārtiņa Bunkus un Pāvela Rebenoka slepkavības, kuras joprojām nav atklātas.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu