Turpinās meža dzēšanas darbi Inčukalnā un Engurē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
VUGD. Ilustratīvs attēls.
VUGD. Ilustratīvs attēls. Foto: Una Kupruka/LETA

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) Siguldas novada Inčukalna pagastā turpina darbu pie meža ugunsgrēka dzēšanas, vēsta VUGD pārstāve Agrita Vītola.

Inčukalnā dega meža zemsedze aptuveni 34 hektāru platībā. Izsaukumu uz notikuma vietu VUGD saņēma piektdienas, 16. jūlija, pēcpusdienā, savukārt svētdienas pēcpusdienā ugunsgrēks tika lokalizēts.

Dzēšanas darbi notiek sadarbībā ar Valsts meža dienestu (VMD). Notikuma vietā strādāja arī Inčukalna un Krimuldas brīvprātīgie ugunsdzēsēji un piektdien iesaistījās arī VAS "Latvijas dzelzceļš" ugunsdzēsības vilciens un NBS Gaisa spēku helikopters.

Meža ugunsgrēka dzēšana turpinās arī Engurē, kur izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts svētdien ap plkst. 18. Notikuma vietā dega meža zemsedze 5000 kvadrātmetru platībā, uguns strauji izplatījās un bija izveidojies spēcīgs sadūmojums. Divu stundu laikā uguns izplatīšanās tika ierobežota.

Svētdien tika saņemts izsaukums Dobeles novada Annenieku pagastā, kur dega rugāju lauks 20 hektāru platībā. Dzēšanas darbos piedalījās arī Jaunpils brīvprātīgie ugunsdzēsēji.

Kā atzīmē VUGD, līdz ar ražas novākšanas laika sākumu pieaug izsaukumu skaits, kur deg labības rugāji, siena ruļļi un lauksaimniecības tehnika.

VUGD informē, ka ugunsgrēku skaitu lauksaimniecības nozarē un to postošās sekas iespējams mazināt, ievērojot piesardzību, apzinoties iespējamos riskus un tos savlaicīgi novēršot, piemēram, transportlīdzekļu dzinēju izplūdes caurules ir jāaprīko ar dzirksteļu slāpētājiem un jāuzrauga, lai dzinēja kolektora un izplūdes caurules savienojuma starplikās nebūtu plīsumu un bojājumu. Šādā veidā tiek novērsta iespēja, ka dzirksteles iekļūst sausajos salmos, sienā, graudos utt. un tos aizdedzina.

Degoši labības un rugāju lauki ir tikpat bīstami kā kūlas ugunsgrēki, jo tajos var ciest un iet bojā cilvēki, kā arī liesmas var pārmesties lauksaimniecības tehniku, citām automašīnām un ēkām, tāpēc ir svarīgi ievērot piesardzību, lai novērstu šādu ugunsgrēku izcelšanos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu