VIDEO Garāka par Bobanu un Porziņģi - sporta sabiedrību pārsteidz 226 centimetrus garā pusaugu basketboliste (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Par fenomenu Ķīnas jaunatnes basketbolā kļuvusi 14 gadus vecā centra spēlētāja Žanga Ziju, kuras augums jau ir sasniedzis 226 centimetrus.

Žanga Ziju ir pusaudze no Ķīnas austrumos esošās Šaņdunas provinces. U-15 vecuma grupas finālspēlē viņa guva 42 punktus, savāca 25 atlēkušās bumbas un bloķēja sešus pretinieču metienus.

Lielais vairums vienaudžu Ziju nav pat līdz padusēm. Sedzējām nav cerību viņu apturēt.

Ziju tiek salīdzināta ar savulaik labāko Ķīnas basketbolistu Jao Minu, kurš astoņas reizes piedalījies NBA Visu zvaigžņu spēlē. 2002. gada NBA draftā viņu ar 1. numuru izraudzījās Hjūstonas "Rockets" komanda.

Šobrīd NBA garākais spēlētājs ir Tako Fols, kura raženais augums sasniedz 228 centimetrus. 14 gadus vecās Ziju augums no Fola atpaliek vien par diviem centimetriem. Ziju būtu otra garākā spēlētāja NBA, jo tuvākie sekotāji Folam ir Dalasas "Mavericks" "dvīņu torņi" Bobans Marjanovičs un Kristaps Porziņģis (attiecīgi 224 un 221 centimetrs).

"Lieta ir tāda, ka viņa ir tikai 14 gadus veca. Viņai būs daudzsološa nākotne, ja viņa uzlabos savas prasmes," izdevums "Global Times" atsaucas uz kādu komentētāju. "Ķīnas sieviešu basketbols ir viņas rokās."

Arī abi Ziju vecāki var lepoties ar raženiem auguma parametriem un karjeru basketbolā. Jaunās spēlētājs tēvs ir 213 centimetrus garš, kamēr viņas mātes augums sasniedz 198 centimetrus. Ziju māte pat ir pārstāvējusi Ķīnas basketbola valstsvienību.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu