Norvēģijas sportistes saņēmušas sodu par neatļauta apģērba nēsāšanu (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Norvēģijas pludmales handbolistes saņēmušas visai absurdu sodu par neatbilstoša apģērba valkāšanu sacensībās, vēsta BBC.

Eiropas Handbola federācija (EHF) katrai no desmit Norvēģijas izlases spēlētājām piespriedusi 150 eiro sodu, pamatojot to ar faktu, ka sportistes izvēlējās valkāt neatbilstošu apģērbu jeb pārlieku garus šortus. 1500 eiro lielo kopējo naudas sodu apņēmusies apmaksāt Norvēģijas Handbola federācija.

Sodu norvēģietes saņēmušas par viņu tērpa izvēli Eiropas čempionāta mačā pret Spānijas valstsvienību.

EHF noteikumi paredz, ka sievietes sacensībās var nēsāt bikini apakšiņas, kuras nav garākas par 10 centimetriem. Savukārt vīrieši drīkst valkāt šortus, kuru garums nepārsniedz 10 centimetrus virs ceļgala, tomēr arī tiem ir jābūt iespīlētiem.

Norvēģijas pārstāvji jau pirms paša čempionāta norādīja, ka sportistes vēlētos startēt garākos šortos, tomēr EHF šādu lūgumu noraidīja, piebilstot, ka noteikumu pārkāpums nozīmēšot naudas sodu.

"Es nesaprotu, kāpēc nevaram spēlēt šortos. Ņemot vērā to, cik lielu lomu mūsdienās spēlē nokaunināšana par ķermeņa aprisēm, vajadzētu būt iespējai spēlēt garākos šortos," sacīja norvēģu handboliste Martina Velfere.

Eiropas handbola federācijas runasvīrs Endrjū Baringers gan sacījis, ka pludmales handbola spēlētāju apģērbs tikšot apspriests tuvākajās tikšanās reizēs ar handbola federāciju pārstāvjiem.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu