"Nebūtu ne "Netflix" darījumu, ne Opras intervijas, ja nebūtu viņa karaliskā titula." Eksperts prinča Harija memuārus 20 miljonu vērtībā uzskata par īstu liekulību (3)

Foto: FiledIMAGE/Shutterstock
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Saseksas hercogi pēdējā laikā darījuši visu, lai plaisa attiecībās ar karalisko ģimeni augtu lielāka - no skandalozās intervijas ar Opru Vinfriju līdz, kā publiski tapis zināms, prinča Harija memuāriem 20 miljonu vērtībā. Par ko viņš raksta, un ko par to saka karaļnams un tā eksperti, vēsta portāls "Daily Mail".

"Dziļa necieņa" pret karalieni

Portāls "Apollo.lv" jau vēstīja, ka princis Harijs kopā ar žurnālistu Dž. R.Mehringeru jau gadu rakstot savus memuārus, kurus plāno pabeigt šā gada nogalē. Grāmatas izdošana paredzēta 2022. gadā. 

Par viņa memuāru rediģēšanu, sagatavošanu un izdošanu 36 gadus vecais princis jau parakstījis 20 miljonu dolāru vērtu darījumu ar "Penguin Random House".

Princis Harijs nolēmis izdot privātos memuārus, kas, iespējams, padziļinās pašreizējās plaisas ar karalisko ģimeni, tajā pašā gadā, kad  viņa vecmāmiņa svinēs savu platīna jeb 70 gadu valdīšanas jubileju. Britu tauta to uzskata par "dziļu necieņu".

Izrādās, karaliskā ģimene bija apņēmusies nodrošināt, lai nākamais gads, kad karaliene kļūs par pirmo britu monarhu vēsturē, kas valda 70 gadus, kļūtu par priecīgiem notikumiem pildītu gadu. Tomēr šobrīd princis Harijs ar saviem "atklāsmes" memuāriem ģimenei rada bažas...

Vēsture atkārtojas?

Karaliskās ģimenes eksperts Ričards Kejs šo notikumu salīdzina ar prinča Edvarda VIII likteni, kuram vajadzēja piecpadsmit gadus, lai uzrakstītu savu atmiņu stāstu "A Kings story" par stingro pils audzināšanu, izglītību, militāro dienestu, kā arī to, kā viņam nācās atteikties no troņa, lai varētu apprecēties ar amerikāņu šķirteni Volisu Simsoni.

"Nepagāja vairāk kā 15 mēneši, kopš princis Harijs pagriezis muguru karaliskajai ģimenei, un apsūdzības par viņa sūro dzīvi un likteni plūst straumēm," atklāj Ričards Kejs.

Bet kā ar objektivitāti un perspektīvu, ko prasa šāda nopietna materiāla rakstīšana, interesējas eksperts.

"Harijs sola "patiesu pārskatu par savu dzīves pieredzi, piedzīvojumiem, zaudējumiem un mācībām, kas palīdzējušas viņu veidot tādu, kāds viņš ir". Tomēr tai noteikti ir jābūt stingrai apņēmībai, kas prasa ilgas pārdomas un briedumu.

Nav jārīkojas cīņas karstumā - "kamēr uzmanība nav zaudēta". Tas jādara pēc gadiem, kad putekļi ir nosēdušies... Lūk, tad viņš varētu izskaidrot savu rīcību," uzskata karaliskās ģimenes eksperts.

Tāpat Harijs paudis, ka viņš raksta grāmatu "nevis kā princis, par kuru piedzimu, bet kā vīrietis, par kuru esmu kļuvis". Šo izteikumu eksperts salīdzina ar ērtības karogu, kas nosedz jebkādu sabiedrības reakciju - žēlošanu vai apvainošanu. 

Kam tas viss ir vajadzīgs? 

Saseksas hercogu lēmums pamest Lielbritāniju, apsūdzības par rasismu karaliskajā ģimenē, kā arī sūdzības par emocionālo un finansiālo slogu atbalsta ziņā no karaļnama, joprojām ir sāpīgs temats visai Lielbritānijas karaliskajai ģimenei.

Vienīgais memuāru skaidrojums šobrīd ir labumu gūšana no publicitātes un slavas, jo ar miljonus vērtajiem līgumiem ar "Netflix", "Spotify" un "Apple TV" Harijam nav nepieciešams nopelnīt vēl. 

"Lai sūdzētos par savu privātumu un pēc tam sadarbotos intīmā memuārā, kas aptver visu dzīves aspektus,

ir nepieciešama īpaša liekulība," uzkata karaļnama ekperts.

"Tas ir tik paradoksāli!"

Karalienes Elizabetes II reakcija uz šo vēl nav zināma, arī to, kāda būs viņas un pārējās ģimenes attieksme pret Hariju un viņa ģimeni nākamgad, kad karaliene svinēs platīna jubileju, var tikai minēt. Klīst baumas, ka karaliene savu ielūgumu varētu arī atsaukt.

"Tas ir tik paradoksāli - mēs taču saprotam, ka nebūtu ne "Netflix", ne "Spotify", ne "Apple" darījumu ar Hariju un Meganu, ne Opras intervijas, ja nebūtu viņa karaliskā titula. Un tomēr ar šo grāmatu viņš, šķiet, ir apņēmies uzbrukt un graut karalisko ģimeni, kas šo titulu viņam piešķīra," secina eksperts.

"Savā greznajā mājā saulainajā Kalifornijā Harijam vajadzētu rūpīgi pārdomāt sava dižā, lielā tēvoča, Vindzoras hercoga likteni - vēl vienu impulsīvu princi, kurš savas dienas beidza ar rūgtumu kā atstumtais karaļnama pārstāvis..."

Portāls "Apollo.lv" jau vēstīja, ka šis ir kārtējais lielais notikums, par kuru princis Harijs neesot brīdinājis karalisko ģimeni, kura pēc paziņojumiem par grāmatas iznākšanu presē bijusi šokā.

"Neviens to nezināja. Kad presē parādījās šī informācija, karaliskajā ģimenē iestājās haoss," portālam atklāj kāda ģimenei tuvu stāvoša persona.

Sākotnēji tika ziņots, ka grāmatas melnraksts izdevniecībai "Penguin Random House" tiks iesniegts augustā, tomēr lielās aizņemtības dēļ termiņš ticis pārcelts uz šī gada oktobri.

"Savas dzīves laikā esmu nēsājis daudz cepuru - burtiskā un pārnestā nozīmē - un mana cerība ir, ka, atklājot savu stāstu - kāpumus, kritumus, mācības, ko esmu guvis -, es pierādīšu, ka mūsos visos ir daudz vairāk kopīga, kā varētu domāt," par grāmatu izteicās princis Harijs.

"Intīmos un atklātos memuāros, ko sarakstījis viens no mūsu laika interesantākajiem un ietekmīgākajiem cilvēkiem, princis Harijs pirmo reizi runās par piedzīvojumiem, zaudējumiem un dzīves mācībām, kas veidojušas viņa personību," teikts paziņojumā par grāmatu.

Grāmata ietvers prinča Harija stāstus no bērnības līdz mūsdienām, ieskaitot militāro dienestu Afganistānā un priekpilno pieredzi, ko viņam sagādājusi vīra un tēva loma.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu