ReTV: Firma, kas paverdzināja atkarību nomocītus cilvēkus, turpina darbu filiālē Latgalē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no VP video

Pirms nedēļas Valsts policija vēstīja par astoņu personu aizturēšanu saistībā ar iespējamu darba ekspluatāciju organizācijas "Neatkarība Balt" ierīkotajos trīs centros, kur narkotiku un alkohola atkarīgie tika iesaistīti smagos piespiedu darbos. Šobrīd izmeklēšana turpinās, bet interesants ir fakts, ka viena no trim filiālēm darbu turpina, īstenojot tos pašus principus, kas bija pirms tam, vēsta ReTV.

Pirms nedēļas Valsts policija vēstīja par astoņu personu aizturēšanu saistībā ar iespējamu darba ekspluatāciju organizācijas "Neatkarība Balt" ierīkotajos trīs centros, kur narkotiku un alkohola atkarīgie tika iesaistīti smagos piespiedu darbos. Šobrīd izmeklēšana turpinās, bet interesants ir fakts, ka viena no trim filiālēm darbu turpina, īstenojot tos pašus principus, kas bija pirms tam.

Video: Firma kas paverdzināja atkarību nomocītus cilvēkus, turpina darbu filiālē Latgalē

Biedrības "Neatkarība Balt" filiāle Lauberē šobrīd ir slēgta. Vien pa logu var manīt uz pusdienu galda ēdienu, kas vārda tiešā nozīmē pūst. Bet, iespējams, šis ēdiens ir bijis vienīgais iztikas avots kaķiem, kas šajā slēgtajā telpā pavadījuši teju nedēļu un vien policijas pavadībā izlaisti.

Par to ReTV Ziņām stāsta arī Lauberes pagasta pārvaldnieks Andris Misters: "No veterinārā dienesta bija cilvēks, kas šos kaķus noķēra un aizveda projām."

Foto: Par iespējamu cilvēktirdzniecību palīdzības centros atkarīgiem cilvēkiem aizturēta organizēta grupa

Lai arī pagasta pārvaldes ēka atrodas vien pāris metru attālumā, pār notiekošo namā bija zināms noslēpumainības plīvurs - cilvēkus, kuri šeit ikdienā uzturējušies, pagastā nav manījuši, vien ik rītu garām braukuši autobusi, kas veduši strādniekus uz darbu.

Otra filiāle atrodas Rindzelē – arī tur vārti slēgti, iekšā teritorijā neviena nav. Vienīgais, ko šeit var redzēt - uzraksts "Rehabilitācijas centrs". Arī šeit Rindzelē teritorijā palikuši mājdzīvnieki. Šobrīd rūpi par vistām un cūkām uzņēmusies Tukuma dzīvnieku patversme. Par to plašāk stāsta Tukuma dzīvnieku patversmes pārstāve Simona Grundule: "Policija zina, ka mēs šeit braucam, kas bija no Rīgas atbraukusi. Kamēr ierēdņi lems, mēs tikmēr viņus barosim."

Tikmēr pavisam cita aina paveras Latgales pusē, Balvu novadā. Lai gan abas iepriekšminētās struktūrvienības ir ciet, te centrs darbojas un pašlaik tajā uzturas 45 iemītnieki. Un ReTV Ziņu dienestam izdevās parunāt ar "Neatkarība Balt" Balvu centra atbildīgo Līnu Tarasovu: "Kā saka, neesam bezizmēra. Ir arī tie, kuri vēlas braukt, bet šobrīd esam pārpildīti".

Centrā šobrīd uzturoties arī daļa klientu no slēgtajām filiālēm. Komentējot situāciju ar aizdomām par piespiedu darbiem, Tarasova norāda, ka cilvēki šeit atrodas brīvprātīgi un pirms iestāšanās centrā parakstot līgumu. "Viņi saprot, ka ir kādi līdzekļi, ko nopelna ogas lasot, palīdzot kaimiņiem, vēl kādus darbus, citi oficiālo iekārto, bet visi brīvprātīgi piekrīt naudu ziedot biedrībai, lai nodrošinātu viņu prasības."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu