"Lietuva ir tuvs mūsu sabiedrotais." Igaunija atbalstīs Lietuvu migrantu krīzē

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Igaunija atbalstīs Lietuvu migrantu krīzē, piešķirot 100 kilometrus dzeloņdrāšu, lai Lietuva varētu nostiprināt robežu ar Baltkrieviju un ierobežot neatbilstīgo migrantu pieplūdumu, sestdien, 24. jūlijā, norādījis Igaunijas aizsardzības ministrs Kalle Lānets.

"Lietuva ir tuvs mūsu sabiedrotais, tādēļ mums ir nekavējoties tā jāatbalsta šajā krīzē,"

piektdien telefonsarunā ar Lietuvas iekšlietu ministri Agni Bilotaiti sacīja Lānets.

Pēc viņa teiktā, vispirms uz Lietuvu no Igaunijas Aizsardzības spēku rezervēm tiks nosūtīti simts kilometri dzeloņstiepļu, lai valsts varētu paātrināt savas robežas stiprināšanu:

"No 1. augusta mēs esam gatavi nosūtīt arī trīs bezpilota lidaparātus uz Lietuvu, lai uzlabotu robežas pārraudzību."

Lietuvas varas iestādes iepriekš lūdza palīdzību, un Igaunija to sniegs bez maksas.

Piektdien kļuva zināms, ka dzeloņstiepļu trūkuma dēļ pie Lietuvas un Baltkrievijas robežas kavējas žoga būvniecība, tādēļ Lietuva lūdza citām valstīm palīdzību.

Patlaban Lietuva saskaras ar akūtu migrācijas krīzi - uz Baltkrievijas un Lietuvas robežas robežsargi katru dienu aiztur simtiem bēgļu no Āzijas, Āfrikas un Tuvajiem Austrumiem, kas cenšas par katru cenu izlauzties uz Lietuvu.

Lietuvas drošības struktūras šogad uz robežas ar Baltkrieviju aizturējušas vairāk nekā 2430 migrantus, un tas ir 30 reizes vairāk nekā pērn.

Vairums migrantu ir Tuvo Austrumu un Āfrikas valstu iedzīvotāji.

Ievērojami pieaugusī nelegālās migrācijas plūsma pāri robežai ir pret Lietuvu organizēta Baltkrievijas režīma akcija, skaidro Lietuvas līderi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu