"Porsche" autovadītājs Baldones novadā izraisa smagu avāriju. Iesaistās septiņas mediķu brigādes, cietuši seši cilvēki (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Pirmdienas rītā kāds "Porsche" autovadītājs, gados jauns vīrietis, izraisīja smagu trīs spēkratu sadursmi ar vairākiem cietušajiem. Negadījums notika Baldones novadā īsi pirms plkst. 9.00. Sākotnēji zināms, ka avārija notika vadītāja neuzmanības un spēkrata tehniskā stāvokļa dēļ, vēsta raidījums "Degpunktā". 

Pa grāvjiem izmētāti auto, ugunsdzēsēji glābēji, kas griež ārā no samīcītajiem spēkratiem cilvēkus un vairākas ātrās palīdzības ekipāžas, kas aprūpē cietušos. Tik smagas avārijas sekas pirmdienas rītā nācās vērot visiem, kas ap plkst. 8.00 mēroja ceļu pa šoseju Ķekava – Baldone un redzētais diez vai varēja atstāt vienaldzīgu kaut vienu no garāmbraucējiem.

Šajā trīs spēkratu sadursmē cietuši seši cilvēki – autovadītāji no divām iesaistītajām automašīnām un vel trīs pasažieri no "Volvo" braucamrīka.

Sitiens bija jaudīgs un vissmagāk avārijā cieta tieši "Volvo", kas sākotnēji saņēma stipru sitienu pa aizmuguri, no "Porsche" apvidnieka un mirkli vēlāk vel no priekšā braucošās "Škodas". Divi "Volvo" pasažieri varēja saviem spēkiem izkļūt no salona, bet vēl divus ar hidrauliskajiem instrumentiem atbrīvoja ugunsdzēsēji.

"Uzreiz uz notikuma vietu devās septiņas mediķu brigādes, tostarp arī ārstu speciālistu. Slimnīcā mēs nogādājām sešus cietušos ar vairāku ķermeņa daļu nopietniem ievainojumiem un visi cietušie bija vidēji smagā stāvoklī," norāda Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienest (NMPD) pārstāve Arita Freimane.

Ceļu policistiem būs jānoskaidro apstākļi un jāpārbauda versija par "Porsche" vadītāja mobilā telefonu lietošanu pie automašīnas stūres, turklāt likumsargi pamanīja vel kādu būtisku niansi, kas tiešā veidā skar apvidnieka iespēju droši piedalīties satiksmē. Spēkrata riepu stāvoklis kas faktiski jau sen bija nobraukts, it īpaši priekšējo riteņu riepu protektora dziļums, kas pamatīgi izdilis.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets 

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu