Vai "Sputnik" vakcīnu saņēmēji var iegūt digitālo sertifikātu Latvijā? Skaidro NVD (7)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ronstik/shutterstock.com

Mikroblogošanas vietnē "Twitter" kāda Krievijas pilsone vērsās pēc palīdzības, lai noskaidrotu, vai viņa Latvijā var verificēt digitālā sertifikāta QR kodu, lai gan ir potējusies ar "Sputnik" vakcīnu. Portāls "Apollo.lv" sazinājās ar Nacionālo veselības dienestu (NVD), lai noskaidrotu, kā meitenei vajadzētu rīkoties.

Pirmdien, 2. augustā, Krievijas pilsone, kura sociālajā tīklā "Twitter", atrodama ar vārdu Ļvova, rakstīja, ka viņa kopš jūnija dzīvo Rīgā un ir potējusies ar "Sputnik" vakcīnu. Viņa vaicāja, vai ir iespējams verificēt viņas QR kodu Latvijā šādā gadījumā.

Portāls "Apollo.lv" sazinājās ar Nacionālo veselības dienestu, kurā norādīja: "Šobrīd ir tā, ka, ja iedzīvotājiem Latvijas Republikā ir tiesības uz valsts apmaksātu veselības aprūpi, tajā skaitā arī uz vakcināciju, ja šī vakcinācija ir veikta ārpus Eiropas valstīm, personai ir iespējams iesniegt dokumentus NVD."

Pēc tam NVD izvērtē iesniegtos dokumentus, kurus pēc tam ievada E-veselības sistēmā. Tas savukārt nodrošinātu cilvēku iespēju izveidot derīgu Covid-19 sertifikātu.

NVD norādīja, ka ir jāņem vēra fakts, ka šobrīd datus par personām veiktiem Covid-19 vakcinācijas faktiem E-veselībā var ievadīt par Eiropas Zāļu aģentūras (EZA) reģistrētām Covid-19 vakcīnām:

  • "Vaxzevria" jeb "AstraZeneca" izstrādātā vakcīna;
  • "Spikevax" jeb "Moderna" izstrādātā vakcīna;
  • "Janssen" jeb "Johnson&Johnson" izstrādātā vakcīna;
  • "Comirnaty" jeb "Pfizer/BioNTech" izstrādātā vakcīna.

NVD norādīja, ka personām, kuras potējušās ar vakcīnām, piemēram, "Sputnik", kuras EZA nav apstiprinājusi, derīgu Covid-19 sertifikātu Latvijas teritorijā nav iespējams izsniegt.

Datu ievade E-veselības sistēmā nodrošina iedzīvotājam iespēju autentificēties tīmekļvietnē www.covid19sertifikats.lv ar kādu no drošas piekļuves līdzekļiem un izveidot savu digitālo Covid-19 sertifikātu.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu