Lietuvā aizvadītajā diennaktī vairāk nekā 300 nelegālie migranti piespiesti doties atpakaļ uz Baltkrieviju (6)

Papildināts
LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Škapars

Aizvadītajā diennaktī Lietuvā aizturēti 19 nelegālie migranti, bet vairāk nekā 300 migrantus Lietuvas robežsargi piespieduši doties atpakaļ uz Baltkrieviju, ceturtdien paziņojušas amatpersonas.

Tas ir mazākais aizturēto migrantu skaits kopš 29. jūnija, liecina statistikas biroja jaunākie dati.

Lietuvas iekšlietu ministre Agne Bilotaite pirmdien parakstīja rīkojumu, kas paredz, ka robežsargiem migranti, kas nelegāli šķērsojuši robežu, jāpiespiež doties atpakaļ. Šim nolūkam atļauts izmantot psiholoģisko spiedienu un fizisko spēku. Šo rīkojumu robežsargi sāka pildīt otrdien, un kopš tā laika aizturēto migrantu skaits ir ievērojami sarucis.

Lietuvas Valsts robežsardzes dienesta preses pārstāvis šodien ziņu aģentūrai BNS pavēstīja, ka pagājušajā diennaktī robežsargi piespieduši doties atpakaļ uz Baltkrieviju vairāk nekā 300 migrantus.

Savukārt Lietuvas Valsts robežsardzes dienesta priekšnieks Rustams Ļubajevs ceturtdien teica žurnālistiem, ka daļa migrantu, kuri piespiesti doties atpakaļ uz Baltkrieviju, atkal mēģina nokļūt Lietuvā.

Ļubajevs piebilda, ka bijuši gadījumi, kad Baltkrievijas robežsargi mēģinājuši traucēt migrantiem atgriezties Baltkrievijā.

"Bijuši arī tādi fakti, kad ka arī Baltkrievijas robežsargi veic zināmus pasākumus, lai atbaidītu šos nelegālos migrantus no atgriešanās Baltkrievijā. Taču vairākumā gadījumu viņi tomēr veiksmīgi aizgāja uz Baltkrieviju vai pat Baltkrievijas robežsargi pavadīja tos migrantus, kuri palika uz valsts robežas līnijas,"

teica Lietuvas robežsardzes komandieris.

Kā ziņots, nelegālo migrantu plūsma pāri Lietuvas un Baltkrievijas robežai pēdējā laikā krasi pieaug. Kopš šā gada sākuma aizturēto nelegālo imigrantu kopskaits pārsniedzis 4000. Lielākā daļa nelegālo migrantu vēlas caur Lietuvu nokļūt Rietumeiropas valstīs.

Lietuvas amatpersonas norāda, ka Baltkrievijas režīms apzināti veicina migrantu plūsmu pāri abu valstu robežai, jo Lietuva atbalsta Baltkrievijas demokrātisko opozīciju un ir sniegusi patvērumu tās līderei Svjatlanai Cihanouskai.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu