KNAB aizdomas par iespējamu potēšanās fakta vai sertifikāta viltošanu apmaiņā pret naudu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19 sertifikāts. Ilustratīvs attēls.
Covid-19 sertifikāts. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) publiskajā telpā saskatījis, kā arī saņēmis dažādus signālus, kas norāda uz iespējamu potēšanās fakta vai sertifikāta viltošanu apmaiņā pret naudu vai citiem prettiesiskiem labumiem, informē KNAB.

Lai nekavētu un neietekmētu apstākļu noskaidrošanu, KNAB plašākus komentārus nesniedz.

KNAB vērš uzmanību, ka šādi gadījumi, kad kāds no ārstniecības personāla ir gatavs un pieļauj Covid-19 sertifikātu viltošanu, pārkāpjot normatīvajos aktos noteiktās prasības, nav pieļaujami.

Ja ārsts vai kāds no ārstniecības personāla piekrīt veikt šādas darbības, tās Krimināllikuma izpratnē tiek traktētas kā iespējama dokumentu viltošana, un likumpārkāpējiem jārēķinās ar saukšanu pie kriminālatbildības.

Krimināllikums nosaka, ka valsts un pašvaldību ārstniecības iestāžu darbiniekiem par dokumentu viltošanu var tikt piemērots ne tikai piespiedu darbs vai naudas sods, bet arī brīvības atņemšana līdz vienam gadam.

Savukārt ja šīs darbības veiktas mantkarīgā nolūkā, proti, pieprasot un pieņemot naudu vai citu prettiesisku labumu, var tikt piemērota brīvības atņemšana līdz pat četriem gadiem.

Ja iedzīvotāji saskaras ar piedāvājumu viltot Covid-19 vakcinācijas sertifikātu apmaiņā pret naudu vai kādu citu prettiesisku labumu, KNAB iesaka piedāvājumu uzreiz nenoraidīt un nekavējoties sazināties ar KNAB.

Tāpat, ja iedzīvotāju rīcībā ir informācija par iespējamu vakcinācijas sertifikāta viltošanu, KNAB aicina ziņot iestādei, un to var darīt arī anonīmā veidā mobilajā lietotnē "Ziņo KNAB".

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu