Skatītāji, kuriem vēl nav Covid-19 sertifikāta, tiek aicināti nodot pasākumu biļetes kasēs (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Melinda Nagy/Shutterstock

Skatītāji, kuri epidemioloģisko drošības pasākumu dēļ nevar apmeklēt kultūras pasākumus, aicināti līdz augusta beigām nodot biļetes kasēs, ja tās iegādātas līdz jauno drošības pasākumu ieviešanai (15. jūnijam), informē Kultūras ministrijā.

Normatīvie akti* paredz tiesības skatītājiem atgūt līdz šā gada 15. jūnijam iegādāto kultūras norišu biļešu naudu, ja epidemioloģiskās drošības prasības liedz tiem pasākumu apmeklēt tādēļ, ka personai nav sadarbspējīga Covid-19 vakcinācijas, pārslimošanas vai testēšanas sertifikāta. Skatītāji biļetes var nodot kasēs un atgūt par tām samaksāto naudu līdz 31. augustam.

Tāpat ikvienai personai, kura kultūras pasākumu nevarēs apmeklēt pozitīva Covid-19 testa rezultāta dēļ, līdz šā gada 31. decembrim ir tiesības nodot biļeti kasē un atgūt par biļeti samaksāto naudu.

Atbilstoši epidemioloģiskajai situācijai vasaras sākumā tika radīti jauni drošības pasākumi Covid-19 ierobežošanai - kultūras norišu apmeklēšanā tie no šā gada 15. jūnija nāca kā papildu prasības, kas jāspēj izpildīt jau pēc biļešu iegādes. Tādēļ līdz 15. jūnijam iegādāto kultūras pasākumu biļešu īpašnieki, kuri nav paspējuši vai varējuši saņemt vakcīnu, nav pārslimojuši Covid-19 vai pirms pasākuma laboratoriski veiktā Covid-19 testa rezultāts izrādījies pozitīvs, un līdz ar to nevar saņemt attiecīgo pakalpojumu, aicināti līdz šā gada 31. augustam pasākumu organizatoriem prasīt biļešu naudas atmaksu.

Savukārt visi tie kultūras pasākumu apmeklētāji, kuri pasākumus nevarēs apmeklēt tādēļ, ka veiktā Covid-19 testa rezultāts izrādīsies pozitīvs, nevis negatīvs, neapmeklēto kultūras pasākumu biļešu naudas atmaksu varēs pieteikt līdz šā gada 31. decembrim.

Minētajā situācijās patērētāju tiesības saņemt atpakaļ par biļeti samaksāto naudu paredz arī Patērētāju tiesību aizsardzības likuma 30. pants.

Vienlaikus kultūras pasākumu rīkotājiem no valsts budžeta līdzekļiem caur Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) mērķprogrammu tiek kompensēta skatītājiem atmaksātā biļešu nauda 80% apmērā, lai pasākuma rīkotājs būtu pasargāts no zaudējumiem neparedzētu apstākļu dēļ.

Kā KM informējusi jau iepriekš, atbalsts Covid-19 krīzes ietekmētajiem kultūras pasākumu rīkotājiem VKKF mērķprogrammas "Kultūras pasākumu rīkotāju biļešu kompensācija" ietvaros būs pieejams līdz š.g. 31. decembrim, un tā īstenošanai rezervēts finansējums, kas nepārsniedz 2 132 861 eiro. Finansējums tiek piešķirts pēc katrai mērķprogrammas kārtai iesniegto pieteikumu izvērtēšanas VKKF. Pirmajās trīs mērķprogrammas kārtās kultūras pasākumu rīkotājiem jau paredzēti 1 673 971,54 eiro.

*- Grozījumi Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu