Par seksuālo uzmākšanos apsūdzētais Ņujorkas štata gubernators atkāpies no amata

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Endrū Kuomo.
Endrū Kuomo. Foto: Reuters/ScanPix

Ņujorkas štata gubernators Endrū Kuomo, kuru 11 sievietes apsūdzējušas par seksuālo uzmākšanos, otrdien paziņojis par atkāpšanos no amata.

"Domāju, ka esošajos apstākļos labākais, ko varu darīt, ir atkāpties un ļaut valdībai atgriezties pie valdības lietām," tiešraidē vērojamajā uzrunā paziņojis Kuomo, piebilstot, ka amatu atstās 14 dienu laikā.

Kā ziņots, līdz šim Kuomo, kas pārstāv demokrātus, noliedza savu vainu nepiedienīgā uzvedībā un pretojās aicinājumiem atkāpties, lai gan neatkarīgā izmeklēšanā ticis secināts, ka viņš esot uzmācies gan tagadējām, gan bijušajām Ņujorkas štata darbiniecēm.

Skandālam vēršoties plašumā, Ņujorkas štata Likumdevēju sapulces līderi demokrāti jau marta sākumā aicināja Kuomo atkāpties.

Pagājušajā nedēļā pēc tam, kad par izmeklēšanā konstatēto paziņoja Ņujorkas štata ģenerālprokurore Letiša Džeimsa, Kuomo atkāpšanos pieprasīja arī ASV prezidents Džo Baidens un Pārstāvju palātas spīkere Nensija Pelosi.

Izmeklēšanas ziņojumā ir detalizētas 11 sieviešu apsūdzības, kas parāda "dziļi satraucošu, bet skaidru" ainu par Kuomo un viņa personāla vadošo darbinieku uzvedību, norādījusi Džeimsa.

Tomēr nav skaidrs, vai gubernatoram draud kriminālvajāšana, jo Džeimsa norādījusi, ka notikusī izmeklēšana bijusi "civila pēc dabas". ASV mediji tomēr ziņoja, ka apgabala prokuratūra štata galvaspilsētā Olbani esot ierosinājusi izmeklēšanu.

Piecus mēnešus ilgušajā izmeklēšanā "secināts, ka gubernators Endrū Kuomo seksuāli uzmācies daudzām sievietēm un, to darot, pārkāpis federālos un štata likumus".

Džeimsa norādījusi, ka Kuomo veicis "nevēlamus pieskārienus bez sieviešu piekrišanas un izteicis daudzus komentārus ar rosinošu seksuālu raksturu, kas radīja naidīgu darba vidi sievietēm".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu