VIDEO Rīgā māte pieskata savu piecus gadus veco meitu, būdama vairāk nekā trīs promiļu reibumā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Degpunktā" sižeta

Kāda bērna māte, visticamāk, vēl labu laiku būs sociālo dienestu un policijas redzeslokā un viņai nāksies krietni pacīnīties, lai atgūtu tiesības rūpēties par savu meitu, vēsta raidījums "Degpunktā".

Pagājušajās brīvdienās Pārdaugavas policisti saņēmuši vairākas satraucošas ziņas par bērniem, kas nonākuši briesmās. Viens no izsaukumiem atskanējis sestdienas pievakarē, kad iedzīvotāji ziņoja par kādu apreibušu māmiņu, kura, visticamāk, nevar parūpēties par savu meitu.

Edgars Bensons Bukšs, RPP Zemgales pārvaldes priekšnieka vietnieks, sacīja: "Darbinieki devās uz notika vietu, bet neviens neatsaucās. Tad tika sastapts izsaucējs, kurš paskaidroja, ka tur atrodas sieviete un viņas piecgadīgais bērns."

RPP Zemgales pārvaldes priekšnieka vietnieks stāsta, ka likumsargiem izdevās sazināties ar bērna tēvu, kurš nedzīvo kopā ar ģimeni. Bērna tēvs ieradās notikuma vietā, atvēra kārtībsargiem durvis, kur arī dzīvoklī sastapta mazgadīgā meitene un viņas māte, kura atradās alkohola reibumā uz grīdas un sarunājās pa tālruni.

Sieviete nesteidzīgi pabeigusi iesākto sarunu un tad pievērsusies policistiem.

Uz likumsargu jautājumu, vai izdzerts daudz, sieviete teica, ka izdzērusi trīs pudeles alus. Uz jautājumu, vai informēta, ka bērnus nedrīkst pieskatīt alkohola reibumā, viņa tieši neatbildēja, taču apliecināja, ka par bērniem tiek gādāts, viņi ir paēduši. Likumsargi gan dzīvokļa ledusskapī konstatēja produktus ar beigušos realizācijas termiņu.

Lai noskaidrotu, cik stiprā reibumā ir sieviete, inspektori lūguši veikt alkohola ekspertīzi – tās rezultāti pārsteiguši, ne tikai kārtības sargus, bet arī pašu māmiņu. Viņas organismā konstatētas 3,34 promiles alkohola.

Tika pieņemts lēmums nodot bērnu tēva aprūpē, bet pret māti uzsākts Administratīva pārkāpuma process saistībā ar to, ka sieviete bija alkohola reibumā un nespēja parūpēties par savu bērnu.

Diemžēl šādas un līdzīgas situācijas ir policistu ikdiena. Par to, ka situācija ir gana satraucoša, liecina kaut vai tas, cik izsaukumi brīvdienās saņemti tikai vienā no sešiem pašvaldības policijas iecirkņiem. Turklāt vēl taču ir izsaukumi, uz kuriem dodas arī Valsts policijas darbinieki.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu