Olainē aizdedzies deviņstāvu nama pagrabs, cilvēki spiesti evakuvēties

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Cullan Smith/Unsplash

Agrā svētdienas, 15. augusta, rītā aizdedzies deviņstāvu nama pagrabs Olainē. Izveidojies stiprs piedūmojums, kura dēļ daudzi pirmā un otrā stāva iedzīvotāji bija spiesti steigšus pamest savus īpašumus, informē raidījums "Degpunktā".

Ēkā valdīja kodīga, sintētiska smaka, kura bija jūtama pirmajā un otrajā stāvā.

Ugunsgrēks bija izcēlies ēkas pagrabstāvā, aiz aizslēgtām dzelzs durvīm – kaut kas intensīvi kūpēja. Izrādās, ka ķert līdzi dokumentus un svarīgās mantas, un caur piedūmotu kāpņutelpu doties prom, ļaudīm nācies jau otru reizi.

2,5 stundu laikā postaža tika likvidēta, incidentā cietušo nav. Pēc ugunsdzēsējiem pie mājas piestājuši likumsargi. Vietējie iedzīvotāji patlaban cer uz policistu aktivitāti un ugunsgrēka izmeklēšanu, jo ar diviem šādiem gadījumiem cilvēkiem jau pietiek, lai sāktu uztraukties par savu drošību.

Zemgales ielas 34 ēkas apsaimniekotāji 16. augustā sarunā ar "Degpunktā" apstiprināja, ka par ugunsgrēku ir informēti. Izmeklēšana uzticēta likumsargiem, bet ir aizdomas, ka pagrabā iekļuvis kāds kuram bija pieejama atslēga, jo durvis nebija bojātas vai uzlauztas.

Apsaimniekotājs tuvākajā laikā plāno nomainīt pagraba durvju slēdzeni un tādējādi samazināt cilvēku loku, kuriem būs pieejama atslēga.

Tiek pieļauts, ka tas varētu situāciju uzlabot un izslēgs atkārtotas aizdegšanās iespējamību.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu