Pabriks aicina iedzīvotājus iesaistīties zemessardzē (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aizsardzības ministrs Artis Pabriks piedalās Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienai veltītajā svētku dievkalpojumā Sv. Pētera ķēdēs Romas katoļu baznīcā  Daugavpilī.
Aizsardzības ministrs Artis Pabriks piedalās Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienai veltītajā svētku dievkalpojumā Sv. Pētera ķēdēs Romas katoļu baznīcā Daugavpilī. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Iedzīvotāji aicināti iesaistīties zemessardzes rindās, domājot par valsts aizsardzību, sestdien, 21. augustā, Zemessardzes 30. gadadienas svinībās Jelgavā norādīja aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

Svētku uzrunas laikā Pabriks aicināja iesaistīties zemessardzē, lai aizstāvētu gan savu valsti, gan ģimeni.

Ministrs atgādināja, ka zemessardze tika dibināta pirms 30 gadiem, jo tika apdraudēta Latvijas drošība. Tajā pašā laikā viņš uzsvēra, ka arī šodien tiek apdraudēta valsts drošība.

Viņš norādīja, ka patlaban Latvijas robežas apdraud Baltkrievijas režīms, kas, lai arī agrāk bija nosacīti draudzīga valsts, patlaban "grūž virsū migrantus", kuriem atņemtas pases, viņi tiek ielikt autobusiem un vesti uz Latvijas robežu.

"Un tad mums pārmet, ka neievērojam cilvēktiesības. Mēs ievērojam visas tiesības. Bet mūsu galvenais uzdevums ir aizstāvēt valsti, lai neviens neiedrošinātos pārkāpt mūsu robežas,"

pauda Pabriks

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu