VIDEO Pēc 12 dienām mežā vairākus imigrantus veselības iemeslu dēļ ielaiž Latvijā (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Veselības stāvokļa dēļ Latvija ir ļāvusi trīs ģimenēm ar bērniem 11 cilvēku kopskaitā šķērsot Latvijas robežu, saņemt medicīnisko palīdzību un pagaidām šeit uzturēties, vēsta TV3 Ziņas.

Pēc 12 dienām mežā no šīs 41 cilvēku grupas 11 irākiešiem, tostarp pieciem bērniem vecumā līdz trīs gadiem, hipotermijas jeb nosalšanas riska dēļ ļāva ienākt Latvijā. Aizvesti uz Daugavpils aizturēto ārzemnieku centru. Pēc tam Latvija varētu organizēt viņu un arī pārējo iestrēgušo migrantu vešanu atpakaļ uz Irāku no lidostas "Rīga".

Migrantu neielaišana ir rezultējusies ar robežšķērotāju skaita būtisku kritumu. Lai arī ANO bēgļu aģentūra izteikusi bažas, ka Latvija liedz migrantiem Baltkrievijas pierobežā aizpildīt pieteikumu patvēruma meklētāja statusam, tomēr šo Latvijas pozīciju cīņā pret Baltkrievijas īstenoto hibrīkaru izprot un atbalsta Eiropas Savienībā.

Šonedēļ notika dalībvalstu iekšlietu ministru sanāksme un Rīgā ieradās Eiropas Parlamenta priekšsēdētājs Dāvids Sasoli.

"Jādomā par tādu Eiropu, kas rūpējas par savu drošību un ir drosmīga. Liels satraukums valda par drošību, īpaši uz robežām, bet tās ir ne tikai Jūsu, bet visas Eiropas Savienības bažas," uzsvēra Eiropas Parlamenta priekšsēdētājs Dāvids Sasoli.

Tikmēr uz robežas iestrēgušajiem praktisko palīdzību sniedz biedrība "Gribu palīdzēt bēgļiem", kas trīs dienās savākusi 4500 eiro. Par to tiek gatavotas un vestas siltā ēdiena porcijas, termosi ar karstiem dzērieniem, sagādāts sauss un tīrs apģērbs, apavi. Grupā, ar kuru kontaktus uztur Latvijas labdarības biedrības, turpina uzturēties seši bērni.

Video: TV3 Ziņas sižets 

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu