Kabulā tomēr nav nolaupīta Ukrainas lidmašīna

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kabulas lidosta
Kabulas lidosta Foto: AFP/SCANPIX

Noraidīta iepriekš izskanējušo informāciju, ka Kabulas lidostā esot nolaupīta lidmašīna ar kuru no Afganistānas bija paredzēts evakuēt Ukrainas pilsoņus, vēstī Krievijas medijs "Meduza".

Pagaidām nenoskaidroti cilvēki esot Kabulas lidostā piesavinājušies lidmašīnu, ar kuru no Afganistānas bija paredzēts evakuēt Ukrainas pilsoņus, otrdien paziņoja Ukrainas ārlietu ministra vietnieks Jevgeņijs Eņins.

"Svētdien mūsu lidmašīnu sagrāba citi cilvēki, bet otrdien lidmašīna mums faktiski nozagta - tā izlidojusi uz Irānu ar nezināmu pasažieru grupu,"

 Ukrainas Radio norādīja Eņins.

Dažas stundas pēc šī paziņojuma Ārlietu ministrijas preses pārstāvis Oļegs Nikolejenko pavēstīja, ka Eņina apgalvojumi neatbilst patiesībai.

Nikolejenko izteicās, ka Eņins skaidrojis situāciju par grūtībām, ar ko Ukraina sastopas centienos evakuēt savus pilsoņus no Afganistānas, un nekorekti izteicies.

Tikmēr Ukrainas izdevuma "Strana.ua" "Telegram" kanāls, atsaucoties uz situāciju pārzinošiem avotiem, ziņo, ka minēto lidmašīnu lidojumam uz Irānu esot nofraktējuši turīgi Afganistānas bēgļi.

Pagaidām nav skaidrs, cik patiesa ir "Strana.ua" publiskotā informācija. Pirmdien Ukrainas varas iestādes bloķēja šīs vietnes darbību, saskaņā ar Ukrainas Nacionālās drošības padomes lēmumu.

Pēc islāmistu kustības "Taliban" nonākšanas pie varas, Ukraina veikusi trīs avioreisus savu pilsoņu evakuācijai no Afganistānas. Pēdējais no šiem reisiem Kijevas lidostā ieradās 23. augustā.

Afganistānā joprojām atrodas aptuveni 50 Ukrainas pilsoņi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu