Persona grupa kontrabandas cigaretes mēģinājusi ievest, slēpjot tās skaidbetona blokos (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Andres Siimon/Unsplash

Persona grupa kontrabandas cigaretes mēģinājusi ievest, slēpjot tās skaidbetona blokos, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

"Mums izdevās aizturēt personu grupu, kas ieveda Latvijas Republikā vairāk nekā trīs miljonus kontrabandas cigarešu.

Interesanti bija, ka šīs cigaretes bija iestrādātas skaidbetona blokos. Pat mūsu skeneris nevarēja noteikt, vai šajos blokos ir cigaretes, tāpēc mēs pievērsām tam pastiprinātu uzmanību,"

stāsta muitas policijā.

Vērienīgais daudzums cigarešu, ja tās nonāktu legālā apritē, valsts budžetam nodarītu vairāk nekā 400 000 eiro lielus zaudējumus. Pēc informācijas, kas pieejama Valsts ieņēmumu dienestam (VID), minētais tabakas izstrādājumu daudzums pagrīdē iegādāts par 100 000 eiro, un, ja kravu izdotos realizēt, peļņa būtu vismaz divreiz lielāka.

"Krava nāca šādā veidā no Baltkrievijas – jau pilnībā sagatavota un noformēta kā skaidbetona bloki.

Šādā veidā noformēta, profesionāli iestrādāta cigarešu krava mums ir pirmā. Ir bijis kaut kas līdzīgs, kad cigaretes iestrādātas koka brusās," norāda policijā.

Kratīšanu laikā amatpersonas konfiscējušas arī dažādas narkotiskas vielas, skaidru naudu un vairākas elektroierīces. Šobrīd ir uzsākts kriminālprocess par muitošanai pakļauto preču nelikumīgu ievešanu Latvijas Republikā, turklāt lielā apmērā, kā arī par narkotisko vielu glabāšanu bez nolūka tās realizēt.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu