Ekskluzīvi "Apollo.lv" "Savā dzīvē esmu diezgan ar mēsliem apliets." Dāvids atklāti par dzīvi laukos, dalību TV šovos un modi (2)

Dāvids Foto: publicitātes
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Modes mākslinieks Dāvids ar sievu Antru šovasar čakli saimniekojuši savā privātajā lauku saimniecībā, kas atrodas Dāviņu pagastā Bauskas novadā. "Apollo.lv" sazvanīts, Dāvids teic, ka iepriekš nav varējis runāt, jo siltumnīcā novācis tomātu ražu. Šogad augļu un dārzeņu raža esot bagātīga un ziemai krājumi ir nodrošināti. Taču uz galvaspilsētu Dāvids dodas, lai piedalītos kanāla TV3 un Go3 modes šovā "Modes skrējiens", kur viņš tandēmā ar kolēģi Anitu Altmani vērtē un komentē šova dalībnieku sniegumu.

"Piekritu piedalīties šajā šovā, jo TV3 mani pirmo reizi uzrunāja 20 gadu laikā. Sākotnēji, kad mani uzrunāja, visu vēra ciet un tas neizklausījās nopietni. Pēdējā laikā nāk visvisādi piedāvājumi, bet puse no tiem "pa gaisu sagrābstīti".

Es nekad neloloju cerības, kad man kāds ko piedāvā un stāsta. Atbildu tikai: "Jā...jā...jā!" Un tad visi kaut kur pazūd vai arī vēlas, lai par skaistām acīm aizeju un kaut ko daru. Taču, kad pēc gada TV3 vēlreiz pārzvanīja, biju dikti izbrīnīts. Viss kārtībā! Es pat nezināju, ka šovu rādīs TV3.

Man likās arī interesanti, ka Anita Atlmane piedalās. Viņa nekad šaubīgos šovos nav piedalījusies. Arī šova producenti personīgi pazīstu, tāpēc likās, ka ir ok. Šovs ir normāls. Es jau pats nevaru spriest. Un es arī to neredzu no malas, jo ir kāda lieta – man mājās nav televizora.

Es jau pats esmu katrā šova sērijā um zinu, kas tur notiek. Viss ir samontēts un bieži vien samontē, lai ir spraigi sižeti. Es uzticos komandai. Tendences mainās un es neteiktu, ka esmu ļoti kompetents televīzijas lietās," paskaidro Dāvids.

Vaicājot, vai savu unikalitāti un oriģinālo pieeju viņš arī saglabā šajā šovā, Dāvids teic, ka nezin, vai ir unikāls.

"Žurnālisti jau izdomā man dažādus apzīmējumus. Piemēram, tieku dēvēts par skandalozu. Pasakiet, lūdzu, ar ko tad es esmu skandalozs? Tas ir tik muļķīgi, ka liek šādas klišejas. Man jau ir vienalga. Bet, ko es varu darīt!? Savā dzīvē esmu diezgan ar mēsliem apliets," par žurnālistu veidoto publikāciju saturu aizdomājas Dāvids.

Taču atgriežoties pie TV šova "Modes skrējiens", modes mākslinieks teic, ka viņš ir šajā šovā ļoti pieklājīgs un jauks. "Ne man gribās kasīties, ne es tāds arī īstenībā esmu. Taču es nedrīkstu teikt šova dalībniecēm, ka ir labi, ja tā patiesībā nav, jo TV skatītājs taču nav akls. Un ja ko pasaku, tad atkal ir slikti.

Es neteiktu, ka mans izteiksmes veids ir skarbs, bet gan humorīgs.

Taču, ja cilvēki skatās un viņiem nav humora izjūtas, tad rodas pārpratumi un droši vien arī aizvainojumi," viņš nosaka.

Šovs "Modes skrējiens" - Anita Altmane, Dāvids
Šovs "Modes skrējiens" - Anita Altmane, Dāvids Foto: Publicitātes foto

Tāpat arī reālajā dzīvē Dāvids esot tiešs: "Es arī dzīvē varu pateikt cilvēkiem, ko es domāju. Es arī pasaku labas lietas, ko latvieši, starp citu, ļoti bieži citiem nepasaka. Redzot, ko labu, var taču pieiet klāt un pateikt, ka ir labi vai skaisti. Es esmu tiešs visās izpausmēs. Bet mans mērķis nav kādu aizvainot, vai gūt popularitāti tā dēļ, ka kādu esmu nomelnojis. Tas nekad nav bijis mans pašmērķis."

Ikdienā Dāvids ar sievu Antru darbojas savā lauku saimniecībā. "Man visu mūžu ir bijis dārzs un mājdzīvnieki. Publiskais tēls ir viena lieta, bet privātā dzīvē ir pavisam kas cits. Tāpēc Latvijā ir spekulācijas par manu privāto dzīvi, kad katrs izzīž no pirksta un izfantazē kaut ko. Tās ir viņu tiesības un es arī klusēju. Ļausim cilvēkiem šo prieku.

Es vienkārši neesmu iznesis savu privāto dzīvi publiskai apskatei. Tāpēc daudziem bija liels izbrīns, uzzinot, ka esmu pārcēlies pilnībā uz dzīvi laukos."

Tāpat arī Dāvids turpina radīt tērpus un viņa radošajā darbībā viss notiek: "Beidzamā laikā jau bija neliels klusums, jo līdz ar ierobežojumiem nenotika ne kāzas, ne izrādes, ne citi saviesīgi pasākumi. Tāpēc jau es iepriekš teicu, ka piedāvājumi jau bija, bet es neuztvēru visu nopietni, jo mēs jau nezinājām, kāda situācija būs nākotnē, jo pazuda finansētāji un tika atcelti koncerti.

Taču es turpinu šūt un radoši izpausties. Esmu pabeidzis arī darbu pie kāda liela un nozīmīga projekta, bet es pagaidām nevaru publiski izpaust, jo esmu parakstījis līgumu. Tad jau nākotnē redzēsiet!

Es arī nejutu īpašas izmaiņas arī ārkārtas situācijā, jo es neesmu no tiem, kas pa ielām vazājas. Dzīvoju viensētā un mani tas neskar. Internetā palasīju, ka cilvēki ir līdz baltkvēlei novesti."

Modes mākslinieks priecājas, ka šogad viņa saimniecībā ir izcila raža. "Šogad lielais karstums un sausums netraucēja. Ja pavasarī viss noslīka, tad pa vasaru atkal žuvām ārā, bet tā kā dzīvoju pašā upes krastā, man ir ūdensm ar ko salaistīt dārzu.

Ziemai ir savākts viss, kas aug laukos. Šogad mums ir pat baklažāniem lieliska raža. Vienīgi kartupeļus neesmu sācis rakt, bet tagad katru dienu līst un nav tik vienkārši. Šodien nolasīju gurķus, papriku un tomātus, vēl jānolasa ķiršu tomāti," tā Dāvids.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu