Uzzini, kurās pašvaldībās aizvadītajā diennaktī atklāti visvairāk Covid-19 gadījumi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sejas maska.
Sejas maska. Foto: Evija Trifanova/LETA

No pagājušajā diennaktī atklātajiem kopumā 150 Covid-19 inficēšanās gadījumiem 27 procenti ir atklāti Rīgā, bet lielāks skaits saslimušo skaists bijis arī Daugavpilī un Madonas novadā, vēstī Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) dati.

Rīgā ir konstatēts 41 jauns saslimušais, bet 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits galvaspilsētā pašlaik ir 699 cilvēki.

Daugavpilī aizvadītajā dienā atklāti 11, Madonas novadā - desmit, Jelgavā - septiņi, Jēkabpils un Valmieras novadā - katrā seši jauni inficētie, bet virknē citu pašvaldību reģistrēts mazāks jaunu saslimušo skaits.

Lielākais pēdējās divās nedēļās saslimušo kopskaits ir Rīgā - 699, Ropažu novadā - 92, Madonas novadā - 87, Daugavpilī - 65, Jūrmalā - 57, Jēkabpils novadā - 53, bet Jelgavā - 52 iedzīvotāji. Latvijā vairs nav pašvaldību, kurās pēdējo divu nedēļu laikā nebūtu konstatēts neviens inficētais.

Aģentūras LETA aprēķini, kas balstās uz Centrālās statistikas pārvaldes datiem par iedzīvotāju skaitu novados 2021. gada sākumā un SPKC datiem par pēdējās 14 dienās saslimušajiem Latvijas pašvaldībās, liecina, ka 14 dienu kumulatīvā saslimstība uz 100 000 iedzīvotāju Latvijā patlaban ir 98,9 gadījumi.

16 pašvaldībās šis rādītājs ir augstāks, tostarp sešās tiek pārsniegts par 50%. Visaugstākais saslimstības līmenis 100 000 iedzīvotājiem ir Līvānu, Madonas, Ropažu, Smiltenes, Gulbenes, Olaines, Ādažu, Jēkabpils un Saulkrastu novadā.

14 dienu saslimstības līmenis uz 100 000 iedzīvotāju ir teorētisks rādītājs, kurš ļauj salīdzināt saslimstības līmeni teritorijās ar atšķirīgu iedzīvotāju skaitu, un tas nenorāda konkrētu saslimušo skaitu.

Vakar bija trešā diena, kad pirms jaunā mācību gada sākuma notiek masveida skolēnu testēšana. Vecumā līdz deviņiem gadiem atklāti 14, bet vecumā no desmit līdz 19 gadiem - 30 jauni inficētie. Līdz ar to abās šajās vecuma grupās reģistrēti 29% no visiem jaunajiem saslimušajiem.

Kopā pirmajās trīs skolēnu masveida testēšanas dienās pirms jaunā mācību gada vecumā līdz deviņiem gadiem konstatēti 43 jauni inficētie, bet vecumā no desmit līdz 19 gadiem - 103 jauni inficētie.

Citās vecuma grupās no aizvadītajā diennaktī reģistrētajiem jaunajiem saslimušajiem 26 ir vecumā no 30 līdz 39 gadiem, bet citās vecuma grupās ir mazāk saslimušo.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu