Zināms, kad iznāks "Windows 11"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Wachiwit/Shuttestock

Jaunākā "Microsoft" operētājsistēma "Windows 11" pie lietotājiem nonāks ātrāk, nekā plānots iepriekš, vēstī CNN.

Tiek norādīts, ka uzņēmums prioritāri koncentrēsies uz jaunāku ierīču atjaunināšanu. "Microsoft" iepriekš ziņoja, ka "Windows 11" tiks laista klajā nākamajā gadā. Paredzams, ka lietotāji, kuriem būs atbilstošs tehniskais aprīkojums, bez maksas varēs atjaunot sistēmu līdz nākamā gada vidum.

Kompānija paziņojusi, ka, sākot ar 5. oktobri, kad operētājsistēma kļūs pieejama plašākai sabiedrībai, tiks sākta “pakāpeniska un mērena” pieeja, kas ļaus lietotājiem bez maksas pāriet uz jauno operētājsistēmu.

Jūnijā "Microsoft" paziņoja, ka jaunajā operētājsistēmā būs dažādas jaunas funkcijas, vizuālie uzlabojumi, "Microsoft Teams" integrācija, kā arī atjaunināts lietotņu veikals "Microsoft Store". Iesējams, ka viena no lielākajām "Windows 11" pārmaiņām būs tā, ka starta izvēlne un jaunā starta podziņa būs uzdevumu joslas centrā. Galvenajā izvēlnē būs redzams logs ar piespraustajām lietotnēm, ieteiktajiem un nesen atvērtajiem dokumentiem, kā arī meklēšanas josla.

"Microsoft Teams" vairs nebūs atsevišķa lietotne, bet pilnībā integrēta "Windows" sistēmā. Kas attiecas uz spēļu cienītājiem, jaunajai operētājsistēmai būs "Auto HDR" funkcija, kas automātiski ļaus uzlabot krāsas un displeja apgaismojumu. Līdzīga sistēma jau tiek izmantota "Xbox" spēļu konsolēs.

"Windows 11" izlaišana tiek paredzēta sešus gadus pēc pēdējās lielās operētājsistēmas - "Windows 10" nonākšanas pie lietotājiem. Pašlaik ar šo sistēmu darbojas vairāk nekā 1,3 miljardi ierīču visā pasaulē. Eksperti norāda, ka pāreja no "Windows 10" uz "Windows 11" nav nekas revolucionārs, salīdzinot ar pārmaiņām, ko pieredzēja "Windows 10", salīdzinot ar tā priekšgājēju "Windows 8".

""Microsoft" veic uzlabojumus tajās jomās, kur ir potenciāls uzlabot lietotāju pieredzi, kā arī labāk integrēt tīmekļa lietotnes, piemēram, "Office 365" vai "Teams"," norāda CCS vadītājs Džefs Bleibers.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu